După 4 ani de când mă mențin la aceeași greutate am învățat să-mi ascult corpul, să-mi înving poftele culinare și să-mi gătesc rețele cât mai simple dar foarte hrănitoare.

Secretul este simplu, îmi doresc să fiu în primul rând sănătoasă și să am energie pentru a face toate lucrurile care îmi plac.

Nu mai cad în capcana “ mănânc ce vreau și cât vreau pentru că o viața am” ci rămân la principiu “ am un singur corp în care îmi voi trăi viața, așa că am grijă de el”.
Asta nu înseamnă că nu mai mănânc tort, prăjituri, înghețată, dar cu măsură maxim o dată pe săptămână sau îmi fac variante sănătoase din fructe și leguminoase, folosind îndulcitori naturali și mai puțin rafinați.

Micile pofte culinare satisfăcute din când în când nu sunt un capăt de țară și dacă ai grijă ce faci după un astfel de exces, chiar poți scăpa fără niciun gram în plus. Ideea e să mergi mai departe cu obiceiurile sănătoase.

Pentru mine micul dejun este foarte important, pentru că nu mănânc seara, așa că dimineața abia aștept să mă trezesc ca să mănânc.
Ador ceva dulce la prima oră și de aceea veți găsi poate variantele mele de mic dejun prea dulci pentru voi, însă este singura oră la care îmi permit acest lux.

Pentru că m-ați întrebat ce mănânc concret la fiecare masă, am zis să vă scriu ce am mâncat săltămâna trecută, în fiecare dimineață.

Luni – salată de fructe din mango, kiwi, kaki, banană, o linguriță de mix de semințe și asezonată cu zeamă de portocală.

Marți – 2 felii de pâine prăjită (50g), un ou poșat, cremă de avocado cu lămâie, roșii chery.

Miercuri – salată de fructe : Mango, kiwi, banană, afine și coacăze, asezonate cu zeama de la portocală.

Joi : Brânză halomi, struguri și o mână de miez de nucă.

Vineri: Budincă de chia cu 50g de fulgi de ovăz.
Aici găsiți o variantă postată de mine acum ceva timp: https://ioanaginghina.ro/mic-dejun-cu-seminte-de-chia/ 

Sâmbătă : 50g mascarpone, o linguriță de unt de arahide fără zahăr și sare, o linguriță de miere.

Duminică: Birose omletă; cred că am mâncat 2 bucăți.
Aici aveți rețeta : https://ioanaginghina.ro/ce-mananca-copilul-tau-in-pauza-de-masa-de-la-scoala/

Sper să vă inspire aceste idei și aștept rețete de la voi!

Write A Comment