După o săptămână în Spania, click aici, au urmat două săptămâni de plajă și relaxare în Grecia .

Merg în această țară de ani de zile și mă întorc de fiecare dată cu mare drag, dar nu în același loc.

Da, aleg în fiecare an alt colțișor grecesc, pentru ca în timp să descopăr toată această minunată întindere.

Iubesc locurile, clima, oamenii, mâncarea, cam tot și de aceea oricât îmi propun să schimb acest obicei, nu pot…nu vreau.

Anul acesta am ales Skiathos, o insulă care a devenit populară după filmările musicalului Mamma Mia, care s-au ținut în mare parte pe insula Skopelos, dar și pe celebra plajă Koukounaries din Skiathos.

Aventuri mari nu am ce să vă povestesc, pentru că, dacă în Spania am fost pe vizitat, aici în Grecia mi-am dorit relaxare, plajă, înot, somn.

Zis și făcut, ne-am cazat la Hotel Fiorella, foarte drăguț, aproape de plaja Vasilias, cu o vedere extrem de fabuloasă la mare, dar și a insulei, iar Doamna Maria, proprietara este extrem de drăguță și primitoare.

Față de alți ani, nu am mai luat un apartament ci două camere, considerând că Ruxandra este destul de mare ca să stea singură într-o camera alăturată.

A fost mult mai bine așa, dar vorbim despre independența adolescenților în vacanță în cadrul altei postări.

Inițial am mers pe plajele mult promovate ca și cele mai frumoase.

Am vizitat celebra KouKounaries, Banana Beach, Agia Eleni, Agia Paraskevi, dar cele mai multe zile le-am petrecut pe Vasilias Beach.

În general noi căutăm plaje liniștite, retrase, fără muzică , fără zgomot, cu maxim un rând de șezlonguri, pe o “limba” de nisip.

Așa este mica plajă Vasilias, chiar la baza dealului, pe care era construit hotelul în care am stat noi.

Pe această plajă era și o mică tavernă unde mâncam cel puțin o masă pe zi, fie că era micul dejun, fie prânzul.

Cina o luam în altă parte de fiecare dată, preponderent în orașul Skiathos sau în port.

În genul acesta de plaje ne adunăm cam aceeași oameni, câteva cupluri sau familii din zone, țări diferite și deși nu vorbim mare lucru între noi, ne creăm niște tabieturi de care ținem toți cont, dar m

ai ales chelnerul care ne aduce tot ceea ce avem nevoie în cele 6-8 ore de stat pe plajă.

Am și vizitat, așa printre picături.

Într-o dimineață ne-am luat micul dejun în orașul vechi, un loc atât de frumos, iar restaurantul de acolo este minunat.

Așa îmi imaginez eu că este în Rai. Un loc răcoros la umbră de unde să vezi marea și bărcile mai mari sau mai mici cum trec pe ea, urmate de o mare liniște.

Apoi am trecut și pe la Mănăstirea Evanghelistria (Buna Vestire), care a fost construită, se pare, de niște călugări de la muntele Athos, între anii 1794 și 1806 și a a jucat un rol important în războiul de independență al grecilor, din anii 1820.

Este un loc foarte frumos, care se află aproape de restaurantul Panorama, un loc la fel de magic, în care îți recomand să mergi măcar o dată să iei prânzul sau cina.

O experiență plăcută în Skiathos a fost la Crama Parissi, situată în spatele orașului, la marginea unei  păduri de pini, molizi și platani.

Am avut parte de o prezentare a vinurilor locale, alături de o mică gustare și bineînțeles apă.

Și aici peisajul este încântător și mai ales după ce ai trecut prin toate cele 6 sortimente de vin, cu greu mai poți pleca din acest loc.

Altă plimbare, de data asta la apus de soare, a fost la Castelul Medieval. Deși eram cu mașina, am ales să urcăm de la plajă până la castel și când am ajuns sus chiar a meritat tot efortul.

Frumusețea aventurii vine exact de la acel peisaj de munte, cu ruine cu

vegetație, ca la final să poți vedea marea și al ei apus minunat pe care noi l-am prins acolo.

Cam asta  a fost în mare experiență noastră pe insula Skiathos. Nu ne-am aventurat în sporturi sau distracție pe mare pentru că nu ne-a făcut nimic cu ochiul. Ruxi n-a fost tentată și eu sincer m-am bucurat că nu și-a dorit nimic spectaculos.

Ne-am dorit în ultimele zile să închiriem o barcă, dar bătea prea tare vântul și erau valuri, ba chiar în ultima zi a și plouat, așa că nu ne-a ieșit cu barcă de data aceasta.

Am înotat, asta chiar în place, să mă pierd în marea liniștită și să înot așa câte 45 de minute sau chiar o oră.

Pentru că la mine totul are o logică și un program, până și statul la soare este riguros măsurat.: 30 de minute pe o parte și 30 pe alta, după care porția de înot.

Astfel ajungeam la 3 ore de înot pe zi, lucru care m-a făcut să nu îmi pierd condiția fizică în această vacanță.

Ia să vedem cine a fost pe aici în Skiathos? V-a plăcut experiența?

2 Comments

 1. Adrian Florea Reply

  Frumos blog,
  Am stat 2 ani in Skiathos. Amintiri frumoase.Sint ceva legaturi prin insula cu vechi familii Greco – Romane ( propietarul Skiathos Palace de exemplu) .
  Daca ai trecut pe la aeroport , pe drumul de la marginea pistei, acolo este un semafor unic la care trebuie sa te opresti pe rosu
  cand aterizeaza avioanele ( pista e prea scurta ha ha) . Ape limpezi , pescuit bun , oameni frumosi .
  Data viitoare te sfatuiesc sa mergi in insula Samos, un adevarat paradis.

Write A Comment