O dovedește din plin Jennifer Lopez, muza mea.

Abia dezamăgită de Alex Rodriguez, care se pare că nu a fost foarte fidel, JLo la 52 de ani, nu stă să plângă pe canapea, așa cum o vedeam pe Bridget Jones de fiecare dată când avea probleme în dragoste.

Poate pentru că după o anumită vârstă, 45 plus, lucrurile o iau razna.

Corpul se schimbă din cauza schimbărilor hormonale, la fel și psihicul și atunci avem senzația că putem spune pa relațiilor amoroase.

Nimic mai neadevărat. Am cel puțin doua prietene de vârsta mea sau chiar mai mari care au relații serioase cu bărbați mult mai tineri decât ele și asta se datorează în primul rând faptului că au maturitatea vârstei din buletin, dar libertatea pe care ar trebui să o avem la 20 de ani.

Am dat exemplul lui JLo, însă avem și noi vedetele noastre care sunt trecute bine de 40, ba chiar 50 și au o formă de invidiat.

Carmen Brumă, Anca Țurcașiu, Lili Sandu, Dana Sota, Oana Cuzino, Andreea Berecleanu, Andreea Esca și lista poate continua, căci chiar nu ducem lipsă de astfel de exemple.

Care este secretul?

Păi e simplu și pe cât de normal pe atât de tabu.

Mâncați sănătos, faceți sport, mergeți la controale regulate la doctor, luați suplimente alimentate și faceți sex.

Da, doamnelor este perfect normal și sănătoas să iubiți și să fiți iubite. Medical vorbind menținerea activității sexuale la o vârstă adultă nu este bună doar ca exercițiu fizic ci ajută la sănătatea psihică, crește starea bună de spirit și scade stresul, deci este foarte bună și pentru creier.

Sexul crește conexiunea emoțională și potrivit sexologilor, oamenii cu conexiuni emoționale sănătoase trăiesc mai mult.

Ce te faci însă cu lipsa unui libidou, care se pare că apare o dată cu vârsta?

Ei bine există și pentru acest lucru remedii. De la filmele cu conținut erotic pe care le poți vedea cu partenerul, la tot felul de condimente și plante care sunt afrodiziace și care pot fi incluse în alimentație fără nicio problemă.

Dacă-ți arunci o privire în DEX la cuvântul arfodiziac, vei găsi următoarea explicație: substanță care stimulează apetitul sexual. Oamenii știau despre aceste produse naturale care trezesc senzualitatea, excită simțurile și stimulează libidoul încă din vremuri antice, când le foloseau cu bună știință în speranța de a trăi o viață amoroasă cât mai intensă.

Mierea este unul din aceste afrodiziace care, prin conținutul de bor ajută la metabolizarea estrogenului, hormonul direct implicat în fericirea, sănătatea și satisfacția sexuală a femeilor.

Cimbrul este considerat unul dintre cele mai eficiente afrodiziace, una din plantele pe care călugării de pe vremuri nu aveau voie să o planteze în grădinile lor, fiindcă era considerată o plantă a amorului.

Ardeiul iute este, se pare, unul din acele alimente afrodiziace care are rol în eliberarea endorfinelor răspunzătoare cu senzația de plăcere.

Ciocolata te face să te simți bine, nu doar datorită gustului și mirosului plăcut, ci și datorită feniletilaminei care mai este numită și “substanța dragostei”, cu acest stimulent ciocolată inducând o stare de excitație asemănătoare celei din timpul preludiului.

Avocado este, nu doar o importantă sursă de vitamin B6, potasiu și acid folic, ci și un afrodiziac la care oamenii apelau încă din vremuri apuse. Preoții catolici au interzis pentru o perioadă acest fruct datorită formei considerate a fi obscenă iar aztecii l-au numit ”pomul testiculelor”.

Țelina este un aliment tradiţional folosit pentru menţinerea şi redobândirea potenţei sexuale, acesta fiind cunoscut și sub numele de leguma virilității.

Usturoiul (alimente afrodiziace) este un alt aliment pe care-l poți folosi liniștit pe post de afrodiziac, acesta conținând alicina, un ingredient care mărește fluxul de sânge la nivelul organelor sexuale.

Cuișoarele sunt de asemenea, nu doar niște plante aromate si cu un gust exploziv, extrem de valoroase din punct de vedere culinar, medicinal și nutritiv, dar și printre acelea care stimulează masculinitatea.

Sursa: www.life.ro

Bineînțeles că poți înlocui toate aceste plante cu un supliment alimentar care sa-ți îmbunătățească starea de bine și sănătatea.

Un supliment special creat pentru femeile de toate vârstele este Libifeme,  special creat pentru femeile care se confruntă cu mai puțină plăcere sexuală sau chiar deloc datorită lipsei lubrifiere vaginale sau reducerii acesteia.

Tabletele Libifeme îmbunătățesc fluxul sanguin și sensibilitatea în zona genitală, crescând astfel senzația de plăcere.

Fii liberă și înțelege că ești perfectă.

Da, poate că la Madonna gravitația și timpul pare că nu lucrează, însă noi restul nu am descoperit încă acea magie albă sau neagră care să facă minuni pe trupul nostru.

Da, poate că formele noastre nu mai sunt atât de fit ca la 20 de ani, însă nu uita, draga mea că același lucru se întâmplă și cu partenerul tău.

Așa că lasă inhibițiile la o parte, ia un vin roșu bun și niște lumânări și bucurați-vă unul de celălalt.

Până la urmă nimic nu este mai important ca iubirea.

Fericirea noastră vine din lucruri simple, așa că lasă-le să se întâmple.

1 Comment

Write A Comment