E post si daca esti ca mine, doritoare de dulciuri, macar dimineata la cafea, atunci trebuie gasite solutii delicioase, sanatoase si…de post.
Retetele rawvegane sunt exact ceea ce ne trebuie. Insa cum scapam de mentalitatea ca rawvegan = scump.
Pai hai sa vedem ce inseamna un tort rawvegan de diametru 20 cm, ca cel din poze.
Reteta de tort este simpla:
Ingrediente:
Blatul alb:
-250 g caju hidratat cel putin 1-2h
70g miere
50g ulei cocos
100 g apa ( in functie de compozitie se mai adauga daca este cazul)
Blatul mov
200g caju hidratat
70 g miere
50 g unt de cacao ( sau cocos)
200 g afine congelate ( se poate folosi orice fruct inghetat dar acesta va da culoarea blatului)
Se omogenizeaza prima data ingredientele blatului alb, se pun in forma de tort si se lasa 1-2 h la congelator.
Apoi se va omogeniza si blatul colorat, tot asa , toate ingredientele in blender.
ATENTIE, UNTURILE SE VOR TOPI INAINTE DE A FI PUSE IN BLENDER!
Se adauga compozitia deasupra blatului alb si se lasa 2h la congelator.
Hai sa vedem cam cat costa tortul nostru!
Punga caju – 500g- 30 lei
Unt cacao – 125 g – 18 lei
Unt cocos 300 ml – 30 lei
Fructe congelate- 300 g – 7 lei
Dupa calculele mele tortul ajunge la maxim 53 de lei.
Ce e drept nu am mai pus mierea, dar cred ca in fiecare casa exista un borcan de miere ?
Ce trebuie sa stiti este ca acest tort tinut la congelator si dezghetat in frigider doar cand vreti sa mancati din el, rezista 7 zile.
Ce mai trebuie sa stiti este ca mai mult de o felie nu veti putea manca, pentru ca este extrem de consistent.
Din acest tort am mancat eu si Ruxandra zilnic, deci 53 de lei pentru un tort care te va tine o saptamna nu este deloc mult!
Preturile pe care le-am gasiti sunt din magazinele online, deci toti veti putea comanda fara probleme.
Fa-ti curaj si gateste sanatos pentru sanatatea ta si a familiei tale!
Pofta buna!