Suntem intre cele doua mari provocari culinare ale iernii, Craciunul, sarbatoarea cu muuulta mancare si Revelionul.

La romani, „se stie” , se mananca muuult si muuulte porcarii, printre care : jumari, cartabos, toba, piftie, carnati, sarmale si multe alte mancaruri gustoase dar extrem de nesanatoase.

Nu mai punem la socoteala deliciile culinare dulci, placinte cu multe creme, cozonac si toate dulciurile rafinate pe care le primim de la Mos Craciun.

Se poate insa ca in zilele de 29, 30 decembrie sa ne „salvam” si sa incercam sa dam o pauza sistemului digestiv, pentru ca pe 31, in noaptea dintre ani, sa fim mai suple si intr-o stare mai buna.

Cum facem asta? Pai simplu, mancam fara paine, renuntam la „purcelete” si daca ne este pofta de dulce, mancam o varianta sanatoasa.

V-am pregatit o reteta delicioasa cu care am de gand sa-mi intampin invitatii din seara aceasta si in zilele ce urmeaza.

E o reteta rawvegana, usor de facut si gustoasa.

Tort cu 3 straturi

Blat 1

-200g seminte de floarea soarelui

-100g curmale

-vanilie bio

– indulcitor natural ( miere)

– 100 ml apaimage

Blat 2

– 200g caju inmuiat 1h

– zeama de la 1/2 lamaie

– miere dupa gust

– 50 g ulei de cocos

– 150ml apa

Blat 3

Blat 3:

– 200 g caju

-150g fructe de padure congelate

– 70 g unt de cacao

-2-3 picaturi esenta de rom

– miere dupa gust

Fiecare blat se baga pe rand la congelator, atat cat dureaza sa-l facem pe urmatorul.

Apoi se lasa tot tortul la congelator pana se intareste.

Inainte sa se consume, se va scoate la temperatura camerei timp de 15-20 minute.

Pofta buna!

Write A Comment