Tortul din aceasta saptamna l-am facut cu ciocolata, ceva mai satios insa extreme de gustos, caci am folosit conserve de nu a de cocos.

Ce e drept ca aceasta conserva are grasime multa, este o grasime sanatoasa, deci nu trebuie sa ne speriem ca ne va creste colesterolul.

Conserva de cocos este ceva mai piperata la pret insa merita sa o folosim din cand in cand, caci da o savoare cremei, blatului de tort.

Dar hai sa vedem ce ingrediente am folosit:

Blatul alb:

250 g caju hidratat 2h

conserva cocos 400 ml

2 banane

2 linguri miere de rapita

zeama de la 1/2 lamaie

70 g unt de cacao

Am bagat prima data caju-ul la blender, apoi am pus cocosul, bananele, zeama de la lamaie, mierea si in final untul topit de cacao.

Am pus crema la congelator 2h in forma de tort.

Blatul de ciocolata 

250 g caju hidratat

50 g unt de cacao

70 g miere rapita

100 g cacao sau carob

70 ml apa

Se pune caju si apa in blender si se obtine o crema alba si moale. Se adauga cacao, apoi mierea si la sfarsit untul topit de cacao.

Se adauga peste blatul alb si se lasa 2h la congelator.

Pofta buna!

Write A Comment