Tortul din aceasta saptamna l-am facut cu ciocolata, ceva mai satios insa extreme de gustos, caci am folosit conserve de nu a de cocos.
Ce e drept ca aceasta conserva are grasime multa, este o grasime sanatoasa, deci nu trebuie sa ne speriem ca ne va creste colesterolul.
Conserva de cocos este ceva mai piperata la pret insa merita sa o folosim din cand in cand, caci da o savoare cremei, blatului de tort.
Dar hai sa vedem ce ingrediente am folosit:
Blatul alb:
250 g caju hidratat 2h
conserva cocos 400 ml
2 banane
2 linguri miere de rapita
zeama de la 1/2 lamaie
70 g unt de cacao
Am bagat prima data caju-ul la blender, apoi am pus cocosul, bananele, zeama de la lamaie, mierea si in final untul topit de cacao.
Am pus crema la congelator 2h in forma de tort.
250 g caju hidratat
50 g unt de cacao
70 g miere rapita
100 g cacao sau carob
70 ml apa
Se pune caju si apa in blender si se obtine o crema alba si moale. Se adauga cacao, apoi mierea si la sfarsit untul topit de cacao.
Se adauga peste blatul alb si se lasa 2h la congelator.
Pofta buna!