Acum câteva zile, am postat pe facebook, o poză cu o friptură de somon, pe care am gătit-o în weekend. Reacția voastră a fost exact cum mi-am dorit, adică “vrem rețetaaaa” și iată-mă că am și venit, așa cum v-am promis, cu rețeta.
Că mai toate rețetele pe care le prepar, nici aceasta nu e complicată și e super gustoasă!
Ne trebuie file de somon, am luat proaspăt, o jumătate de somon, dezosat, nu știu exact câte grame.
L-am tăiat în 4 bucăți, cam de o palmă și într-un vas de iena, le-am așezat pe fiecare și le-am condimentat cu sare și piper.
Separat am făcut un sos din jumătate de portocală, o lingură ulei de măsline, două linguri de vin alb și o ceașcă de apă.
Am așezat acest sos, cu grijă peste toate feliile de somon, am pus peste fiecare bucată o felie de portocală, am mai presărat niște cimbru și l-am băgat la cuptor, acoperit cu capacul de la vasul de iena.
L-am copt, la 220 de grade, timp de aproximativ 30 minute, ultimele 10 minute fără capac și gata!
Noi l-am servit cu garnitură de broccoli ?
Poftă bună!