A venit toamna și încet, încet trebuie să ne pregătim pentru schimbarea sezonului și să introducem în rutina noastră de îngrijire a pielii produsele potrivite pentru sezonul următor. Unul dintre aceste produse esențiale este retinolul.

Retinolul, cunoscut și sub numele de vitamina A, a devenit un ingredient esențial în produsele de îngrijire a pielii datorită numeroaselor sale beneficii. De la seruri la creme, retinolul se regăsește în numeroase produse cosmetice, dar ce face acest ingredient atât de special?

Acest articol vă va ghida prin tot ce trebuie să știți despre retinol și beneficiile sale asupra pielii.

Ce este Retinolul?
Retinolul este o formă de vitamina A, care este un nutrient esențial pentru menținerea sănătății pielii.
Este un puternic antioxidant care ajută la combaterea radicalilor liberi și la promovarea regenerării celulare.

Beneficiile Retinolului:
Retinolul are o serie de beneficii pentru piele. Este cunoscut pentru abilitatea sa de a stimula producția de colagen, care ajută la reducerea liniilor fine și a ridurilor.
De asemenea, retinolul poate ajuta la îmbunătățirea texturii pielii, la reducerea pigmentării și la combaterea acneei.

Seruri cu Retinol vs. Creme cu Retinol:
Atât serurile, cât și cremele cu retinol pot fi benefice pentru piele, dar ele funcționează în moduri diferite. Serurile cu retinol sunt de obicei mai concentrate și sunt proiectate să pătrundă mai adânc în piele.
Pe de altă parte, cremele cu retinol sunt de obicei mai hidratante și pot fi mai blânde pentru piele.
Personal, am început să folosesc retinol de la vârsta de 30 de ani. Primul produs pe care l-am încercat a fost Retin-A, o cremă care conține ca ingredient activ tretinoin (acid retinoic). Aceasta a fost recomandată de dermatologul meu și a avut un conținut de 0,05% tretinoin. Din păcate, acest produs nu mai este disponibil de mulți ani, ceea ce m-a determinat să caut alternative.
În căutarea mea, am descoperit serurile cu retinol. Acestea oferă o varietate de concentrații, ceea ce le face ideale pentru a adapta tratamentul în funcție de nevoile specifice ale pielii mele.

În general, încep să utilizez un ser cu o concentrație de 0,5% retinol în septembrie și cresc treptat concentrația până la 2%.
De-a lungul anilor, am avut ocazia să încerc diferite produse cu retinol și am câteva recomandări personale. Înainte de a începe, aș dori să menționez că acestea sunt experiențele mele personale și că rezultatele pot varia de la persoană la persoană. O să fac un top trei, deși am folosit mult mai multe produse cu retinol, dar acestea mi-au plăcut cel mai mult.
RETIN A cremă- A fost primul meu produs cu retinol și m-a ajutat să mă familiarizez cu acest ingredient. Am observat o îmbunătățire în textura pielii după câteva săptămâni de utilizare.
– 1% PURE RETINOL – SKOURASMED– Acest ser cu retinol are o concentrație destul de mare de retinol de înaltă puritate, încapsulat în lipide din ceară de carnauba care oferă o penetrare rapidă percutanată și un risc mai scăzut de iritare.
MEDICEUTICS SERUM RETINOL 1.5 INTENSIV – Am folosit acest produs în timpul iernii. Conține retinol pur in concentratie de 0.3%, Fito-retinol like(Bakuchiol) 1.2%, Bisabolol + Bioceramide + Fitosteroli – un complex calmant, protector, reparator ce garanteaza o toleranta cutanata perfecta.

Retinolul este un aliat puternic în lupta împotriva îmbătrânirii și a problemelor pielii. Cu toate acestea, este important să se utilizeze cu precauție.
Produsele cu retinol se folosesc doar seara.
Neaparat SPF a doua zi, chiar dacă este toamnă.
Sper că v-a fost de folos acest articol și nu ezitați să puneți întrebări. Pentru răspunsurile mai rapide ar fi mai bine să-mi scrieți pe Instagram. ☺️

Write A Comment