N-a fost fără carne, căci am mâncat pește, însă  fără carne de porc, care este, în general, vedetă de Crăciun.

N-a fost greu pentru noi ci pentru mamele noastre, care au vrut, ca de fiecare dată, să ne răsfețe cu mâncare cât mai multă și de sezon.

Cu câteva săptămâni înainte de Crăciun, ne-au tot sugerat că poate ar trebui să renunțăm la chestia asta cu “ vegetarianismul” măcar acum de Sarbători și să o luăm iar din ianuarie.

După  luuungi discuții, au înțeles că nu mai vrem să mâncăm carne. Este ceea ce ne dorim și nu ne obligă nimeni să facem asta. Este ceea ce am ales noi, din anumite principii, pe care nu vrem să le încălcăm nici măcar de Crăciun.

Au înțeles și iată că masa de Sărbători a fost cu salate și brânzeturi la aperitiv, supă cremă de legume la felul l , friptură de pește cu spanac în loc de friptură de porc șiii, da , fără sarmale.

A fost totul extraordinar de gustos, ușor și sănătos.

Masa a fost la fel de bogată, tot așa am mâncat pănă la refuz, iar desertul nu are carne, deci liber la cozonac ?

Mama mea s-a specializat în gătit pește și ce a fost interesant, chiar și restul mesenilor și-au dorit să guste din bucatele special gătite pentru noi.

Ne-a făcut mama, șnițel de pește, salată boeuf cu ton, ouă umplute, ruladă cu brânză sărată, iar friptura de pește la cuptor a fost super delicioasă.

Alexandru nu a mâncat pâine și dulciuri, eu însă am exagerat, ca de obicei cu desertul, așa că am pus un kilogram în această vacanță.

Sper că în săptămâna care vine, să scap ușor de el, având grijă ca seara, cina să fie mai ușoară.

Vezi aici câteva idei, dacă vrei și tu să slăbești : http://ioanaginghina.ro/6-idei-pentru-masa-de-seara/

La voi cum a fost de Sărbători? Ați reușit să vă țineți în frâu de la excesele culinare?

Aștept de la voi comentarii, dar și poze cu masa de Crăciun ?

Vă pup!

2 Comments

 1. Eu va admir pe cei care aveti puterea de a renunta la carne. Ca sa fiu sincera, stiu sigur ca si eu as putea trai fara ea, doar ca, mai ales de sarbatori, la noi asa e traditia – carne la greu, carne de porc. Nu cred ca as reusi sa-mi conving sotul nici intr-o mie de ani sa accepte lipsa porcului de pe masa de Craciun.

  • Ioana Ginghina Reply

   Draga Cristina,
   Daca tu vrei sa renunti la carne, poti fara ca sotul tau sa renunte. Sunt chiar impotriva ca sa-l fortezi. Dar poti gati pentru tine fara carne. Eu asa am facut Un an de zile, dar pentru Ruxandra.
   Te sustin ?

Write A Comment