Fiecare dintre noi avem un wish list, iar Dubai se afla pe lista mea de dorințe, dar fiind foarte prinsă cu filmările serialului ”Adela”, dar și cu numeroase proiecte în perioada lui septembrie, nu am putut călători exact pe 21 septembrie, de ziua mea, ci abia acum, la o lună distanță.

 Pentru că toată viața mi-am dorit să joc “la Hollywood “ nu mă puteam caza în altă parte decât la Paramount Hotels Dubai, acolo unde lumea filmului este adusă la viață încă de la prima pavelă din fața hotelului. Mi-am făcut foarte multe  poze în cornerele de Hollywood pe care le-am găsit la tot pasul în hotel, poze pe care nu cred ca am cum să le postez, dar care îmi vor rămâne ca amintire toată viața.

Prima zi a fost la celebrul Expo 2020 Dubai

Am făcut o călătorie  în jurul lumii într-o zi.

Chiar dacă era cald și am mers foarte mult, am stat mult în picioare pe la cozi, nu am putut rata acest celebru Expo 2020.

Este o experiență care merită trăită măcar o data în viață.

Aici a fost primul loc unde mi-ar fi plăcut să fie și Ruxandra cu mine, pentru ca toate țările în care am fost, aveau în prezentarea lor și planurile pentru viitor, planuri care pe mine mă cam depășeau dar care cu siguranță ei i-ar fi plăcut.

Nu am reușit să văd foarte multe. Este o zona imensă. Însă am fost fascinată de cum a fost organizat totul. Astfel că am preferat să petrec timp în incinta anumitor pavilioane precum Romania, Serbia, Emiratele Arabe Unite, Rusia, Woman’s Pavilion.

Următoarea aventură a fost în deșert, o experiență pe care cu siguranță nu o voi uita curând.

Datorită celor de la Orient Tours am reușit să trec prin momente extraordinare, în care am  îmbinat adrenalina cu emoții puternice, ba chiar au fost momente în care mi-au dat lacrimile. Totul a început cu dune bashing. Nu se poate descrie în cuvinte adrenalina pe care am trăit-o în călătoria printre dunele de nisip la viteză, înclinarea mașinii la unghi de 45 de grade, mașina acoperită de nisip. Apoi, surpriză: am ajuns la o fermă cu cămile unde am văzut pentru prima dată pui de cămilă, unul dintre ei chiar nou-născut. 

Și când credeam că nimic nu poate depăsi această senzație, am ajuns în tabără, o oază de lumină și mister, la apus de soare. Acolo, într-o atmosferă de ospitalitate tradițională, pe perne ca în taberele beduinilor, cu mâncare tradițională și dansuri specifice emirateze, am vazut cel mai frumos apus din viața mea. La un moment dat, mi-au dat lacrimile ca unui copil văzând cămilele pe care le mângâiasem, le fotografiasem, plecând la culcare, alături de beduinul lor. Imaginea lor alături de omul îmbrăcat în alb, sus, pe dunele de nisip, având în spate doar cerul întunecat și lumina difuză din tabără, m-a emoționat foarte tare.

Pentru că mi-am dorit să aflu cât mai multe despre cultura poporului din vechiul am optat pentru o experiență unică.

Un tur Frying Pan Adventures, care presupune a merge la pas bazarurile din Old Dubai (cunsocute ca Souk-uri) cam 4 ore, în care descoperi diverse mistere despre mirodenii, țesături și… aur. Am mâncat cele mai tradiționale preparate, am gustat o înghețată făcută după prima rețetă de înghețată din zonă și am luat cina într-un restaurant tradițional emiratez, unde am mâncat în stilul local mâncare gătită și servită de localnici. În acestă călătorie în inima Dubaiului am aflat povești uimitoare despre tradițiile și istoria acestui loc.

Dubai de la înălțime

N-am ratat nici  Dubai Frame, unul dintre simbolurile acestui loc care  mi-a oferit ocazia să văd de la 150 de metri noul Dubai și partea de Old Dubai, ambele în oglingă, înrămate de acestă imensă ramă. O punte simbolică între trecut și prezent.

 Și pentru că înălțimea și recordurile sunt asociate cu Dubai, n-am putut rata ultima atracție turistică, Ain Dubai, aflată pe Bluewaters Island. Cu vedere panoramică de 360 de grade de la 250 de metri. Cred că  am reușit să fiu printre primele persoane care au urcat în Ain Dubai (cea mai înaltă roată din lume), întrucât vizita mea a avut loc la doar 2 zile de la inaugurare. Orașul acesta nou pe care l-am văzut din roată era  parcă desprins dintr-un un serial SF. Parcă eram undeva în altă lume, nu în altă țară, undeva  pe altă planetă. Peisajul era foarte frumos, am văzut chiar și un avion care decola  superb peste apă.

Nu puteam să ratez  Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume, așa că după o așteptare de 2 ore am avut parte  de o experiență senzațională, aici în orașul  recordurilor.

Am urcat pe cea mai înaltă clădire din lume al cărei acces se face din cel mai mare mall din lume – Dubai Mall.

Întotdeauna  am fost fascinată de fântânile arteziene, așa că nu puteam rata The Palm Fountain, intrată în Cartea Recordurilor.

Părerile sunt împărțite cum că Dubai Fountains sunt mai frumoase, însă eu zic că frumoase sunt ambele și mă bucur că am reușit să mă bucur de amândouă.

O altă aventură a fost turul  cu Yellow Boats, ca să mă pot bucura măcar de la distanță de Burj Al Arab și Atlantis de Palm văzute din barca de viteză.

Apoi mi-am pus costumul de baie și am fugit  în zona La Mer pentru puțină plajă și o baie în mare. 

Ei bine cred că aici am făcut cele mai multe poze, pentru că am găsit o grămadă de  zone pentru fotografii.

In ultima zi am reușit să ajung și la  muzeul: Infinity Des Lumières, o adevărată terapie pentru minte și suflet, o îmbinare între artă și tehnologie. Aici cu siguranță că o să mă întorc, pentru că vreau să aibă și Ruxi această experiență. Cred că pentru ea aș repeta  și Yellow Boats, bineînțeles și Safari și tot ce înseamnă experiența cu deșertul. Normal că m-aș duce și cu ea la Burj Khalifa. Cred că aș repeta aproape tot. Nu știu dacă asta cu Frying Pan Adventures i-ar plăcea ei, că e mai mult de mers pe jos, plus că lipsește internetul și cum ea  este în perioada adolescenței, nu știu dacă ar fi atât de fascinată precum am fost eu. Dar nu bag mâna în foc, s-ar putea să fie curioasă să vadă. Când o să mă întorc, o să repet toate experiențele pe care le-am avut, pentru că vreau să se bucure și ea de ele.

O să revin și cu un video despre aventura culinară din Old Dubai, dar pănă atunci am zis să vă scriu cât pot de amănunțit despre toată aventura mea din Dubai, poate vă inspiră.

Write A Comment