Acum cinci ani, la vârsta de 41 de ani, după 12 ani de căsătorie și cu o fetiță minunată de 10 ani, Ruxandra, viața mea a luat o întorsătură neașteptată.
M-am trezit singură, confruntându-mă cu un gol imens în suflet și cu multe întrebări fără răspuns.
Divorțul a fost un cutremur care mi-a distrus lumea pe care o cunoșteam.
Credeam că am tot, familia perfectă, dar iată cum într-un moment am pierdut tot : familia și prin prisma despărțiri și casa în care construisem atâtea amintiri.
Însă în acel moment de haos și incertitudine, am găsit curajul de a începe de la capăt, de a-mi face un plan.
Am înțeles că viața nu se termină după o despărțire, ci doar capătă o nouă formă.

Am descoperit că nu ești niciodată prea matură, ca să nu zic “bătrână” pentru a începe de la zero și că fiecare sfârșit este, de fapt, un nou început.
În ciuda durerii, nu mi-am pierdut încrederea în oameni și în bărbați. Am învățat că există oameni buni și răi, că nu toți sunt la fel și că fiecare experiență, fie ea pozitivă sau negativă, ne învață ceva.
Acum, la aproape 46 de ani, mă aflu în pragul unei noi povești de dragoste.

Ruxandra a crescut și a devenit o adolescentă minunată de 15 ani. Împreună, ne bucurăm de fiecare moment al acestei vieți pe care mi-am reconstruit-o cu încrederea ca totul va fi bine.
Din această experiență am învățat că trebuie să știu când să mă pun pe primul loc, mai exact sa fiu mai atentă la nevile mele.

Am învățat să îmi valorizez nevoile și sentimentele și să îmi protejez spațiul personal.
Astăzi, la cinci ani de la divorț, mă uit în urmă și văd o femeie puternică, care a avut curajul să își urmeze inima și să își construiască o viață după propriile dorințe. Am avut încredere în mine și în puterea mea de a mă reface și de a merge mai departe.
Acesta este primul meu articol pe această temă, dar cu siguranță vor urma și altele. Am multe de împărtășit din experiența mea și sper că povestea mea vă va inspira și vă va oferi speranță.
Vreau să transmit tuturor femeilor care trec prin asta acum un mesaj: aveți curaj.

Aveți încredere în voi și în puterea voastră de a vă reface viața. Dacă eu am reușit, și voi puteți.
În final, viața este despre experiențe, despre eșecuri și reușite. Fiecare experiență, fie ea bună sau rea, ne formează și ne ajută să creștem. Așa că, nu vă fie frică să trăiți, să experimentați și să începeți din nou.
Vă doresc tuturor putere, curaj și multă iubire!

Write A Comment