Da, țin post! De ani de zile țin aproape toate posturile.

Am o aplicație cu calendarul ortodox, pe telefon și astfel știu exact când sunt perioadele de post din an.

Acum am intrat în postul Crăciunului, o perioadă frumoasă de ținut post, pentru că în două săptămâni vom avea beculețe și radioul lui Moș Crăciun, vom începe să decorăm casele, vom face scrisori, ne vom pune dorințe și vom cumpăra muuulte cadouri.

Ador această perioada.
Sigur sunt ceva rudă cu Moș Crăciun, pentru că prea mă activez când vine vorba de această sărbătoare.

Îmi place să țin post! E un fel de “mulțumesc” către Dumezeu sau Univers.

Îmi place să cred că toți oamenii din viață mea sunt îngeri, că sunt trimiși cu diferite mesaje pentru mine, ca eu să fiu fericită.

Aș putea spune că anul acesta a fost mai greu, însă eu nu văd lucrurile așa.
Fără provocări viață ar fi extrem de monotonă.
Așa că am primit o provocare și rămâne la latitudinea mea dacă profit de ea să-mi trăiesc viața în fericire sau în nefericire.

Până acum m-am ferit să scriu, despre partea spirituală a postului, căci discuțiile despre religie, politică și alimentație provoacă adevărate furtuni, până și între prieteni.

Totuși am zis să încerc să-mi exprim umila părere despre post și avantajele lui.

Avem tendința să credem că tot ceea ce ni se întâmplă bun, în viață noastră este pentru că am muncit sau merităm sau și mai rău, pentru că suntem cei mai puternici și le știm pe toate.
Lucrurile nu stau chiar așa știi bine!
Nu te întrebi de ce doi oameni, poate chiar frați fiind, din aceeași familie, primind aceeași educație și trăind aceleași experiențe, au destine atât de diferite?

Nu ai întâlnit “coincidențe”, care te-au ajutat fără nicio explicație să rezolvi anumite probleme, ușor și simplu sau invers, să simți că “cineva” îți pune piedică să faci anumite lucruri?

Fii atent, la acest aspect al vieții tale și vei realiza, că există CEVA sau CINEVA, care te ghidează în tot ceea ce faci.

Eu sunt mult mai atentă la ce se întâmplă în jurul meu și observ că primesc foarte mult ajutor.
Da, ajutorul vine de la oameni însă știu că este “lucrarea “ lui Dumnezeu.

Nu cred în Dumnezeu împărțit în mai multe religii și de exemplu, nu înțeleg cum se calculează Paștele și de ce nu sărbătorim cu toții, în același timp.

Însă știu că Dumnezeu m-a lăsat în această viață, în această țară și în această religie și atunci pe asta o urmez și o respect.

Nu cred în coincidențe, cred că tot ce se întâmplă în jurul meu se întâmplă pentru un motiv și acest motiv îmi servește.

De aceea țin post, nu îmi este ușor, dar știu că este puținul cu care pot să mulțumesc, să-mi arăt recunoștință pentru tot binele și frumosul din viața mea, care știu sigur că nu l-am obținut datorită mie.

Pe Instagram o să va arăt cam ce mănânc în această perioada și bineînțeles că va las și rețetele.

Să aveți o perioada frumoasă de pre-sărbătoare și să va bucurați de ea!

Write A Comment