De foarte multi ani de zile, am pierdut de mult sirul, tin postul Pastelui si cel al Craciunului, plus cateva dintre posturile de peste an.

Mi-am propus anul acesta sa le tin pe toate si chiar am descoperit o aplicatie cu calendarul ortodox, astfel ca imi este foarte simplu sa verific cand incep sau se termina perioadele de post.

Acest post al Pastelui, din punctul meu de vedere, este cel mai greu si acum ca incepe atat de repede, dupa cel al Craciunului, parca este si mai greu sa renunt la lactate si peste.

Totusi o sa renunt, pentru ca am o viata frumoasa si am multe lucruri pentru care sa multumesc Creatorului.

Pana acum m-am ferit sa scriu, despre partea spirituala a postului, caci discutiile despre religie, politica si alimentatie provoaca adevarate furtuni, pana si intre prieteni.

Totusi am zis sa incerc sa-mi exprim umila parere despre post si avantajele lui.

Avem tendinta sa credem ca tot ceea ce ni se intampla bun, in viata noastra este pentru ca am muncit sau meritam sau si mai rau, pentru ca suntem cei mai puternici si le stim pe toate.

Lucrurile nu stau chiar asa stii bine! Nu te intrebi de ce doi oameni, poate chiar frati fiind, din aceeasi familie, primind aceeasi educatie si traind aceleasi experiente, totusi au destine atat de diferite?

Nu ai intalnit “coincidente”, care te-au ajutat fara nicio explicatie sa rezolvi anumite probleme, usor si simplu sau invers, sa simti ca “cineva” iti pune piedica sa faci anumite lucruri?

Fii atent, la acest aspect al vietii tale si vei realiza, ca exista CEVA sau CINEVA, care te ghideaza in tot ceea ce faci.

Eu sunt mult mai atenta la ce se intampla in jurul meu si observ ca primesc foarte mult ajutor.

Da, ajutorul vine de la oameni insa stiu ca este “lucrarea “ lui Dumnezeu.

Nu cred in Dumnezeu impartit in mai multe religii si de exemplu, nu inteleg cum se calculeaza Pastele si de ce nu sarbatorim cu totii, in acelasi timp.

Insa stiu ca Dumnezeu m-a lasat in aceasta viata, in aceasta tara si in aceasta religie si atunci pe asta o urmez si o respect.
Nu cred in coincidente, cred ca tot ce se intampla in jurul meu se intampla pentru un motiv si acest motiv imi serveste.

De aceea tin post, nu imi este usor, dar stiu ca este putinul cu care pot sa multumesc, sa-mi arat recunostinta pentru tot binele si frumosul din viata mea, care stiu sigur ca nu l-am obtinut datorita mie.

Din 19 februarie intram in post si va invit sa-l tineti; nu pe tot, daca pare greu, dar miercuri si/sau vineri, prima si/sau ultima saptamana din post.

Iar daca insotiti postul si cu o rugaciune, ganduri pozitive si bunatate pentru cei din jur, va garantez ca veti avea mult mai multa incredere in voi si o viata mai buna.

Daca nu ma crezi, incearca ?

Eu promit sa va ajut cu idei culinare, retete sanatoase si gustoase de POST.

Write A Comment