A trecut deja o săptămână de post și nu pot spune că îmi lipsesc ideile culinare.
De exemplu ieri, la cină, când ne-am adunat cu toții la masă, am pregătit , rapid,o grămadă de variante, pe care le-am combinat după pofta inimii.
Am facut la cuptor, “cartofi și morcovi prăjiti “! Noi adorăm această garnitură, încă de pe vremea când mâncam carne.
Cartofii și morcovii tăiați bețe și apoi unși cu generozitate, cu ulei de măsline amestecat cu 2 căței de usturoi pisat și apoi băgați la cuptorul preîncălzit la 250 de grade timp de 30 minute.
!Sunt delicioși
Apoi nelipsitul guacamole, a cărui rețetă o găsiți aici: http://ioanaginghina.ro/ce-mancam-la-cina/
Am copt și câteva roșii cherry asezonate cu ulei de masline și usturoi. Am deschis o conservă de năut gata fiert și câțiva creveți, la fel, gata preparați.
Ruxandra și-a combinat toate ingredientele într-o lipie integrală, însă noi, adulții, care n-am vrut să mâncăm făinoase seara, am realizat o salată excelentă din aceste câteva ingrediente, iar pentru că era seară, am presărat și puțină ceapă verde, pentru mai multă prospețime.
A fost o cină delicioasă și preparată în doar 45 de minute.
De aceea am zis să o împărtășesc cu voi, pentru ca sa o încercați.
Chiar merită!
Poftă bună!