Da, recunosc, sunt o fanatică atunci când vine vorba de îngrijirea personală a pielii și a părului și nu spun asta ca să mă scuz sau ceva de genul.
Zilele trecute stăteam cu o prietenă de vorbă la un pahar de vin și nu mă puteam abține să nu ii povestesc despre niște măști cu acid hialuronic pe care le-am descoperit in Grecia și care fac minuni dupa ce tenul a stat la soare.

Ea, prietena mea, se uită la mine și imi zice “ Mă obosește doar să te ascult, câte faci în fiecare seara, dar să le mai țin și minte. Tu nu obosești să faci atâtea lucruri zi de zi?”

Da, suntem diferite, dar ne iubim foarte mult și asta contează. ☺️

De când eram mică, 13-14 ani, cam așa, îi luam cremele mamei mele și mă dădeam cu ele. Era cutia simplă albastră de la Nivea și acum parcă îi mai simt mirosul.
Ani de zile am avut în geantă acea cutiuță pe care o foloseam pentru buze, mâini și chiar și în jurul ochilor, dacă simțeam nevoia.

Pe corp foloseam, tot de la mama, laptele demachiant Doina, iar măști după plaja, tot așa imi puneam zilnic,din pepene galben sau roșu, în funcție de ce aducea Tataia, de la Costinești, când venea cu cotiga ( căruță) trasă de măgar, de la câmp.

Acestea au fost primele mele semne că vreau să am o piele frumoasă și să arăt bine.
Vorbim de anii 90, da?
Voiam de mică să fiu actriță, deci știam că fața mea, tenul meu, va fi cartea mea de vizită.

Nu fac aceste lucruri ca să impresionez pe cineva, nici măcar pe mine.

Le fac pentru că imi place, că mă simt bine. Îmi oferă ceva care îmi face mare plăcere și nu de puține ori, aștept cu nerăbdare să merg la salon, chiar dacă nu au trecut decât 2-3 zile de când nu am mai fost.

Da, prefer să-mi cheltuiesc timpul și banii pe un tratament cosmetic sau să-mi fac părul decât pe o mașină scumpă sau un abonament la sală, deoarece aceste lucruri îmi aduc mai multă bucurie.
Aceste creme, produsele și tratamentele „anti-îmbătrânire” pe care mi le pot permite, mă fac să simt că investesc în mine și de aici am mai multă putere și sunt mai încrezătoare în forțele proprii.
Am fost întrebată de foarte multe ori, de ce încerc atât de mult să-mi păstrez tinerețea.
Pentru că, de exemplu, tot asta mă face și o mamă mai buna. Nu crezi? Întreabă-o pe Ruxi, cât de veselă și fericită sunt când mă simt bine, când vin de la coafor sau de la mani- pedi.

Scriu asta pentru ca să fie clar,este corpul meu, alegerea mea.
Eu decid cat timp și bani cheltuiesc pentru mine.
Tot aud în stânga și în dreapta “ eu nu sunt de acord cu ce și-a făcut cutare…” sau “ cum să dai 200 euro pe injecții când putea să-și ia o canapea noua”. Ce e asta?
De când trebuie să fim noi de acord cu ceea ce fac alții și prioritățile lor?

Daca prietenele mele aleg să nu cheltuiască banii pe elixiruri pentru ochi, e în regulă. Alegerea este un lucru minunat și asta ne face unici.
Ceea ce facem cu corpul, cu exteriorul nostru este o alegere individuală care trebuie respectată.

Vrei să-ți faci un lifting pentru că bărbia dubla te deranjează cu adevărat și știi că te vei simți mai încrezătoare dacă scapi de ea.

Îți place cum arată tenul tău și nu ți-ai injecta nimic, niciodată în piele, chiar dacă te-ar plăti cineva? Asta depinde complet de tine și spun că chiar așa e.
Aspectul fizic, exteriorul nostru cu siguranță că nu e totul.

Îi învățăm pe copiii noștri să fie amabili, că frumusețea este pe dinăuntru și niciodată nu trebuie să simți că trebuie să te conformezi. Cred în toate acestea cu întreaga mea ființă.

Dar mai știu că fericirea noastră contează, că la fel de mult contează și cum te simți în pielea ta.
Eu sunt mai fericita când mi-am făcut părul și ridurile din jurul ochilor mi s-au dizolvat, grație unui mic Botox.
Mă simt mai bine când nu am rădăcinile parului nevopsite.
Îmi plac băile lungi, în uleiuri esențiale, iar pe față să am întinsă o mască hidratantă.
Toate acestea mă fac să mă simt bine. Este modul meu de a mă întoarce la mine, la dorințele mele, după ce am muncit din greu, și am avut grijă de casa mea, copil, și de tot stresul pe care îl presupune o zi de muncă.

În orice caz, ceea ce vreau să zic este să nu mai săriți să judecați sau să presupuneți că oamenii care au grija de exteriorul lor încearcă să rămână tineri sau au un fel de criză de la mijlocul vieții.
Deci, sper să mă scuzați dacă abia aștept să trec pe la cosmetică sa-mi iau celulele moarte de pe față, mai ales că, am nevoie de asta , dupa ce mai primesc un telefon de la diriginta Ruxandrei, în care mă avertizează ca iar nu și-a făcut toată tema.

Write A Comment