Acum câteva săptămâni am fost sunată de o mămică care avea copilul înscris la una dintre grupele de actorie, să îmi spună că fetița ei nu mai poate urma o perioadă de timp cursurile din cauza faptului că au descoperit că are diabet.
Am rămas șocată. Nu știu de ce, dar în capul meu diabetul era o boală pentru cei mari, pentru adulți.
Am intrat pe internet urgent să văd dacă e doar un caz așa excepțional sau chiar se întâmplă ca și cei mici să sufere de diabet.
Răspunsul m-a șocat. Copiii chiar foarte mici pot face diabet de tip 1.
În România, 10% din populație are diabet zaharat. Mi se pare enorm.
Dintre aceștia, 62% au neuropatie diabetică, 30% dintre persoanele cu diabet zaharat au simptome de neuropatie diabetică și nu știu că au această boală.
De aceea Wörwag Pharma a lansat campania “Stand up for your feet!”, o campanie internațională având ca scop creșterea gradului de conștientizare a consecințelor neuropatiei diabetice, a necesității depistării precoce și a tratamentului adecvat.
Pe site-ul campaniei https://neuropatiediabetica.ro/campanie/ se găsesc informații corecte despre neuropatie diabetică.
50% dintre persoanele cu diabet zaharat nu prezintă simptome și riscul de complicații este critic. Campania „Stand Up for Your Feet!” dorește să ridice gradul de conștientizare a daunelor care pot fi produse de neuropatia diabetică, dar și să aducă informații despre cum aceasta poate fi prevenită, întârziată și tratată.
Neuropatia diabetică este o complicație critică a diabetului zaharat. Diagnosticul precoce și tratamentul prescris de către medic vor avea ca rezultat reducerea numărului de amputații în rândul persoanelor cu diabet.
Campania “Stand Up for Your Feet!” urmărește să contribuie semnificativ la îmbunătățirea calității vieții persoanelor ce suferă de diabet, printr-o comunicare și o educație terapeutică adecvată.
Am răsfoit și eu site-ul și m-au impresionat foarte tare testimonialele pe care le-am găsit acolo în cadrul paginii “Nu ești singur!”. Fiecare persoană are o experiență diferită cu neuropatia diabetică – de la semne, la simptome, la felul în care le gestionează. Iar pe această pagină găsești povești ale oamenilor care trec prin această experiență.
În multe cazuri, neuropatia poate fi deja prezentă în momentul diagnosticării diabetului. Din acest motiv, fiind o persoană cu diabet, trebuie să aveți grijă în mod deosebit de picioarele dumneavoastră pentru că nu toată lumea are aceleași simptome.
Tot pe site-ul https://neuropatiediabetica.ro/campanie/ găsiți și Testul Michigan, instrument validat și utilizat pe scară largă, pentru evaluarea neuropatiei periferice simetrice distale la persoanele cu diabet zaharat.
Deasemenea găsiți cele 10 reguli de aur pentru îngrijirea picioarelor și tot felul de alte informații foarte utile și corecte despre neuropatie diabetică.