Mi-am dat seamna că de când cu divorțul asta, am cam neglijat partea de rețete și diete a blogului, așa că în 2020 mi-am propus să revin la ideea mea de a vă motiva să mâncați cât mai sănătos.

Știți că mie îmi place mâncarea și ador mesele în familie sau cu prietenii, dar încerc  să aduc un plus de vitamine și sănătate în alimentația mea prin rețete cât mai simple și mai sănătoase.

Știți că încerc să vă conving de mult, ca măcar o masă pe zi să nu conțină proteină animală și tot așa, o zi pe săptămâna să țineți post.

Oricât de carnivor ai fi, o pauză este binevenită măcar o dată pe săptămâna.

Mi-a venit ideea că în fiecare weekend să postez o rețeta de smoothie sau piure, înghețată…etc, raw vegană, ușor de făcut, delicioasă, care poate fi un mic dejun perfect.

Această rețeta, am creat-o pentru fiica mea Ruxandra, care are 11 ani și care adoră dulciurile.

Si pentru că îmi doresc ca ea să fie frumoasă și sănătoasă și pe interior ca pe exterior, încerc să o ademenesc cu deserturi sănătoase.

Chiar dacă rețetele raw vegane sunt și ele bogate în calorii, față de dulciurile clasice, au mult mai multe vitamine, minerale și compuși vegetali benefici.

Desertul de azi, cu aromă bogată de ciocolată, conține o cantitate mare de fier și alte vitamine și minerale, împreună cu grăsimi sănătoase.

Ingrediente:

  1. Două linguri de lapte de cocos la conservă, cu tot cu grăsime. Lăsăți conserva la rece,  scurgeți apa de cocos și folosiți doar grăsimea din conservă.
  2. Un avocado bine copt
  3. Două linguri de cacao
  4. Două lingurițe de miere
  5. Opțional se mai poate adaugă 1/2 banană înghețată.

Toate ingredientele se mixează la blender.

Aștep comentariile voastre, dacă l-ați încercat și dacă v-a plăcut.

 Să vă bucurați de weekend  și să profitați de el să faceți numai activități sănătoase pentru mintea și corpul vostru. 

Write A Comment