Asa cum v-am promis va scriu un meniu sanatos pe zile, un meniu echilibrat in care eu cred si pe care vi-l recomand…

1378524_572452669487840_761330644_nNu este vegetarian si nici raw vegan, pentru ca inca nu am intrat in post.

Mai avem doua saptamani in care putem consuma produse animale, insa in cantitati reduse.

Mic dejun

Budinca de hrisca

100 g de hrisca integrala pe care o lasam peste noapte la inmuiat

O cana de lapte vegetal crud (migdale, caju, soia) – eu am folosit lapte de migdale

1 banana

2 curmale

fructe si seminte pentru decorat (seminte crude de in si susan)

Se blenduiesc toate ingredientele, se pun intr-un castron care se lasa la rece cat sa se patrunda ingredientele intre ele.

Se mai poate adauga vanilie 🙂

Pranz – Somon la cuptor cu legume

1 file de somon de aprox 1kg

200 gr rosii cherry

zeama de la o lamaie

coaja de la o lamaie

2 linguri de mustar cu boabele intregi

4 linguri de ulei de masline

cateva crengute de rozmarin

cateva crengute de cimbru

un praf de sare

Se pun ingredientele in blender, mai putin somonul si rosile si se face o pasta, care se pune peste somon.

Apoi se taie rosile cherry si se pun in tava de la cuptor pe langa bucata de somon.

Se pune si pestele acoperit cu sosul si se da la cuptor pentru 20-25 de minute.

Se serveste cu legume…

Cina- Paste cu ardei copt

Pentru ca am ardei copt la congelator mi-am permis sa fac super repede aceasta reteta.

500 gr paste

1/2 kg rosii ( sau 1 cutie de rosii )

3-4 catei de usturoi

1 kg ardei gras ( sau Kapia )

1 legatura busuioc

1 legatura patrunjel

50 gr parmezan

sare, piper

Pastele se pun la fiert conform instructiunilor de pe pachet si se lasa la scurs in sita.

Punem rosiile la calit cu o lingura de ulei, apa si un strop de sare. Cand s-au inmuiat si sunt destul de fierte, adica in aproximativ 20 minute.

Se adauga cateii de usturoi in tigaie.

Apoi adaugam ardeii ,sarea, busuiocul tocat. Lasam cateva minute pe foc, sa se intrepatrunda aromele.

Urmeaza patrunjelul si mai lasam 5 minute sa scada. La sfarsit punem si piperul.

Se servesc cu parmezan ras.

Daca cina este servita la maxim ora 20:00 nu este nicio problema sa mancati aceasta reteta!

Pofta buna si ne auzim maine

1 Comment

Write A Comment