Spirit liber, self-sufficient, spune-mi cum vrei, da, asta sunt eu.

Sunt mândră că sunt o femeie independenta! Însă această independeța este o sabie cu două tăișuri… căci sunt de aproximativ un an de zile într-o mare problemã personală și iată că super puterea mea “ independența” m-a trădat în acest caz și m-am trezit că nu pot face față singură acestor probleme, deci nu mă pot descurca singură în orice circumstanță…

Stau prost însă la capitolul “Cere ajutor și ți se va da!”.Nu cred că e vorba de mândrie, vreau doar să rezolv lucrurile de una singură.

Da știu, sună puțin infantil, dar există un sentiment extraordinar de satisfacție când realizezi lucruri și situații pe cont propriu și cine nu își dorește să fie cea mai puternică femeie a zilelor noastre???

Dar uite că asta e problema, chiar nu mă pot descurca singură în orice situație.
Adică poate aș putea, dar nu vreau.
Nu vreau să “călătoresc” singură în această viață.
Am nevoie de niște oameni dragi pe lângă mine, în compania cărora să mă simt în siguranță.
Am nevoie de sprijinul acestor oameni, care îmi întind mâna în vremuri grele, mă înveselesc când sunt tristă, îmi oferă dragoste când am nevoie de ea și mă sprijină atunci când sunt gata, gata să cad.

Așa că în ciuda independenței mele feroce vorbesc cu sora mea aproape în fiecare zi….

Deși sunt 11 ani între noi și locuim la 250 de kilometrii distanță, avem o relație foarte apropiată.
Ne place să ne bem cafeaua și să discutăm tot felul de prostii e plăcerea noastră preferata, iar distanță dintre noi nu ne ține departe pentru că, da, vorbim în fiecare zi. Este extraordinar să vezi cum curg și se dezvoltă conversațiile noastre de la o zi la alta… câteodată prin telefon, altă dată prin mesaje însoțite cu poze cu copiii noștri, așa că nu există distanță între noi!

Uneori conversațiile noastre sunt bârfe penibile despre lumea mondenă, dar alte ori lucrurile devin profunde .
Ne sunăm când avem o zi grea, să sărbătorim o realizare majoră, însă sunt și zile în care plângem că sora mea este singura care îmi știe cele mai întunecate secrete și cele mai mari temeri ale mele, dar nu mă judecă…
Este între noi, doar iubire necondiționată și neclintită; sprijin fără limite..

Aștept cu nerăbdare să vorbesc cu ea în fiecare zi, pentru că mă ajută să cresc, să trec prin cele mai grele încercări ale vieții. Ea este una dintre cele mai puternice femei pe care le cunosc și mă inspiră să fiu o persoană mai bună.
Bine, mi-am promis că nu voi folosi clișee obosite, dar nu mă pot abține, când vorbesc despre Elena, sora mea.
Nu e doar o femeie puternică, este și o mama puternică, care la 27 de ani a ales să nască natural, fără nicio anestezie, care a alăptat până la 2 ani și a stat și și-a crescut copilul ca la carte, cu o răbdare pe care nu am văzut-o în prea multe părți.
O admir, ce să mai, vreau să fiu ca ea.

Datorită ei, nu mă simt niciodată singură, pentru că știu că nu contează cât de rău stau lucrurile acum în viață mea, sora mea va fi mereu acolo pentru mine.

Toți avem nevoie de o persoană care să ne dea speranțã în fața disperării și ne face să râdem până nu putem respira.

Am 41 de ani și știu cât de rare sunt acest gen de relații, chiar dacă sunt persoane din familie.

Indiferent dacă este vorba de un părinte, de un frate sau de un prieten, dacă ai o astfel de iubire zilnică și sprijin în viața ta, nu o lua ca pe un lucru normal.
Continuă să investești în acea persoană zilnic.
Sună, trimite-i măcar un mesaj zilnic, să știe că este importantă în viață ta.

4 Comments

  1. Și eu am o soră cu 10 ani mai mare decât mine, dar nu suntem chiar atât de apropiate. Vorbim destul de rar la telefon, trecem prin etape diferite, nu prea ne înțelegem una alteia stilul de viață, alegerile. O discuție care m-a lăsat cu un gust amar a fost chiar despre Brave Kids. Mă bucur pentru voi că ați reușit să treceți peste diferența de vârstă. Trebuie să fie foarte împlinitor acest sentiment să găsești în sora ta cea mai bună prietenă. Te îmbrățișez! ☺️?

Write A Comment