Cei care ne dorim sanatate si o alimentatie cat mai sanatoasa pentru noi si copiii nostri, incercam sa gasim solutii simple si delicioase, cu care sa ne hranim familia.
Va spuneam cat de important este pentru mine ca Ruxandra sa manance dimineata sanatos, mai ales ca acum este la scoala si are nevoie de o alimentatie care sa o ajute in procesul de concentrare si memorare a noutatilor pe care le invata.
Pentru ca stam in afara Bucurestiului, ne trezim foarte dimineata si de aceea este necesar sa ne alimentam sanatos pentru a rezista intreaga zi.
Asa ca am gasit o varianta de cereale crocante, homemade, care sa cuprinda multe ingrediente sanatoase, naturale si care sa aiba multe vitamine.
Combinatiile pot fi numeroase, de aceea va spun ca trebuie sa va puneti imaginatia la contributie in functie de preferintele voastre si ale celor care le vor manca.
Ruxandra mea, de exemplu nu adora fructele uscate, asa ca ies din discutie, insa ma „joc” cu tot felul de seminte: de chia, floarea soarelui, dovleac, migdale, muguri de pin…etc…
Ingrediente:
1 cana de fulgi de ovaz
2 linguri seminte chia s
1/2 lingurita scortisoara
1/4 lingurita nucsoara
2 linguri miere
1 lingura ulei de palmier/cocos/struguri
Preincalziti cuptorul, eu am electric si l-am pregatit la 200-220 de grade.
Apoi se ia o tava pe care se aseaza o foaie de copt, pe care am stropit-o cu spray de gatit, (aveam doar cu ulei de masline).
Se amesteca toate ingredientele, pana ce fulgi de ovaz sunt acoperiti de miere si ulei.
Apoi intindeti toata compozitia pe hartia de copt si lasati totul aproximativ 20 de minute la cuptor.
Se lasa la racit pana ce ovazul devine crocant si gata cerealele preparate in casa.
Acum Ruxandra poate manca cereale cu lapte la micul dejun fara probleme, pentru ca stiu ca nu contin niciun adaos chimic.
Pofta buna!
2 Comments
miere la 200 grade…nu e o idee sanatoasa
Nu se intampla nimic cu mierea la 200 de grade, nu devine toxica si nociva pentru organism, ci doar nu mai are proprietatile initiale