E ora 6:20 dimineața, prietena mea Laura, care știe că nu dorm,  îmi trimite un video cu textul “ia uite ce au făcut fetele azi noapte”.

Și, da, este extraordinar ce show au putut să facă fetele astea, doar că aceste fete sunt de 43 și 50 de ani, deci nu mai sunt demuuult fete… sunt două artiste, mame și nu în ultimul rând femei în toată firea.

Fetele erau colegele de peste ocean  JLo și Shakira, iar videoul este : https://youtu.be/pILCn6VO_RU celebrul video care face înconjurul lumii de 2 zile.

Surprinderea mea a fost mare, să văd că toată lumea e căzută în admirație, chiar și cei care m-au condamnat pe mine că am pozat în costum de baie, anul trecut, în Revista Viva. 

Textul era de genul “ la vârstă ta mai pozezi așa…” asta varianta soft, pentru că am avut parte și de alte texte pe care am ales să le șterg din mintea mea, de cum le-am auzit.

Am înțeles atunci că dacă e vorba de o vedetă din America e voie să faci orice, aici la noi și mai ales cineva atât de aproape de tine , e greu de suportat.

Nu mă mai interesează de mult ce zice lumea. 

Am cercul meu, mic, de familie+ prieteni, care contează și pe care sunt dispusă să îi ascult, însă nu am putut să nu observ și chiar să învăț din acestă experiență.

Apoi un alt text pe care l-am auzit a fost “normal că arată așa, dacă au bani”. 

Deci vă asigur că o rezistența fizică, cum a demonstrat JLo că are la 50 de ani, nu o poți cumpăra cu bani ci doar cu multă muncă.

Poți să ai banii din toată lumea asta, că n-ai cum să ai așa condiție fizică.

Ca să poți cânta și dansa în același timp îți trebuie foarte mult exercițiu.

Câți dintre noi nu gâfâim când mergem și vorbim, în același timp, la telefon?

Ține de noi de fiecare cum vrem să arătam, ce energie să avem la 40, 50, 60…80 de ani.

V-am povestit de tatăl meu care face sport zilnic la 77 de ani și nu vă spun ce pensie are căci mă fac de râs, însă va pot spune că a fost profesor de educație fizică vreo 40 de ani.

Veți spune că are timp, dar oare câți pensionari fac sport zilnic?

 Câți oameni, indiferent de vastă,  fac sport zilnic, câți dintre noi avem grijă la alimentația noastră?

E foarte ușor să găsim scuze, știu, sunt specialistă în a “scăpa” de mersul la sală.

 Însă acest video mi-a arătat încă o dată că vârsta nu este decât un număr de ani în buletin.

Nu este vorba despre dansul la bară ci despre cât de ușor îi judecăm pe alții și le punem etichete.

Trebuie să învățam că sportul și alimenatia sănătoasă îți pot schimbă viața pe care o trăiești la 50, 60, 70 de ani.

 Veți spune că este vorba de timp și de bani, însă obișnuiesc să alerg în parcul Herăstrău după ce o las pe Ruxandra la școală. Nu mă costă nimic.

Înainte să judecăm trebuie să ne îndreptam atenția către adevăratele valori, să ne iubim aproapele, să învățam să trăim frumos și simplu prezentul.

Învață să te iubești , să ai încredere în tine și să înțelegi că viața este frumoasă la orice vârstă.

1 Comment

Write A Comment