Acum o săptămâna am prezentat un eveniment dedicat femeilor, pentru o companie care încurajează diversitatea de sex în funcțiile de conducere și nu numai și chiar despre asta a fost tot evenimentul, despre încurajarea doamnelor să îndrăznescă să aspire la posturi de conducere.

Ideea articolului, însă mi-a venit pentru că, în cadrul evenimentului, care s-a desfășurat online, apropo, am avut un panel cu 15 participante, toate femei și toate în posturi de conducere.

S-a vorbit mult despre presiunea pe care noi femeile o avem asupra noastră, mai ales în această perioadă și cum fiecare dintre aceste minunate doamne de cariera, fac față.

Atunci mi-am dat seama cât de important este să ne cultivăm energia feminină din noi și să ne concentrăm mai mult pe ea, mai ales dacă suntem femei de carieră.

În primul rând să ne înțelegem , fiecare avem în noi și energie masculină și energie feminină indiferent de sex.

Am și eu energie masculină, pe care o folosesc din plin atunci când lucrez, când am întâlniri de afaceri, însă în majoritatea timpului permit femininului meu să mă conducă, pentru că femininul este o sursă de atracție.

Partea dificilă în a fi tot timpul într-o energie feminină este în faptul că societatea noastră prețuiește energia masculină.

Suntem foarte orientați spre performanță și ne concentrăm adesea pe leadership.

Majoritatea adulților își petrec întreaga viață în energia noastră masculină, însă noi, societatea noastră suntem dornici de o energie feminină.

Ne dorim iubire, înțelegere, răbdare… iar toate acestea vin din energia feminină.

Vulnerabilitatea este superputerea feminină, dar este rar ca o femeie din lumea de astăzi să se îmbrățișeze pe deplin fiind vulnerabilă alături de partenerul ei.

În primul rând, este înfricoșător să fii vulnerabilă.

Suntem învățați să o vedem ca pe o slăbiciune, chiar dacă suntem atrași de ea în alte persoane.

Însă femininul este o sursă de atracție. Femininul este frumos pentru că există sau pur și simplu pentru că este. Acolo unde energia masculină devine puternică prin ceea ce creează sau produce, femininul este puternic prin naștere.

Femeia feminină este puternică în interior, dar sensibilă și delicată în exterior.

Cu cât acordă mai multă atenție sentimentelor, gândurilor și nevoilor sale, cu atât este mai atractivă, deoarece energia feminină este cea mai puternică, masculinul caută întotdeauna femininul.

Sunt doua energii diferite care se atrag.

Când o femeie plină de feminitate intră într-o cameră, este atât de atractivă, deoarece este atât de rară. Este grațioasă, îngăduitoare și conectată emoțional. Ea curge.

Țineți minte, energia feminină nu conduce, ea urmează.

Știu că toată lumea își dorește să conducă, însă ca femieie nu este neapărat nevoie să conduci peste tot.

Poți conduce la jobul tău, însă lasă-te condusă acasă.

Trebuie să înțelegi puterea predării, ca sa-ți dezvălui darul femininului. De exemplu, ai puterea de a decide cui te supui și cui nu. Puteți decide ce este permis și ce nu. Nimeni nu poate fi lider dacă nu te hotărăști să-l urmezi.

De exemplu, pot alege rolul feminin în relația mea. Pot alege să-l las să conducă mașina, totuși, a fi un copilot bun este la fel de important ca și pilotul.

Femininul este influent. Prezența ei este farmecul ei. Dacă cineva te vrea acolo, va face tot posibilul încât să fie acolo unde ești tu.

Trebuie însă să ai puterea să te îndepărtezi atunci când nu îți este bine, dar să o faci tot într-o energie feminină.

La acest eveniment am întâlnit femei extraordinare, femei puternice, dar care realizau că au avut nevoie de ajutor și înțelegere acasă ca să poată să fie “șefe”.

Au realizat că trebuie să ceară ajutor atunci când au simțit că situația le copleșește.

Să fii în energia feminină nu înseamnă să nu ai carieră, înseamnă doar să te întorci la tine, să te concentrezi asupra sentimentelor tale. Să fii atentă la natură.  

Ești o forță de atracție, orice ai avea nevoie, îți va veni.

 

 

 

 

Write A Comment