Când am început să lucrez cu copiii mi-a fost destul de greu. Aveam tot felul de idei preconcepute, cum că cei mici nu înteleg exact cum e cu teatru, cu personajele sau cu munca în echipă.

Acum, după mai bine de 16 ani de experiență în proiecte pentru copii stiu sigur că înteleg foarte bine cum stau lucrurile în teatru, poate chiar mai bine decât adulții și intră în joc sau în convenție mult mai usor decât aceștia.

Am realizat astfel că o programă de școală de actorie trebuie separată în 3 module diferite, în care să se abordeze 3 teme diferite și astfel copilul să aibă experiențe diferite.

De exemplu, la modulul 1 mă canalizez pe exerciții de grup, de concentrare, atenție, memorie și orientare în spațiu, însă lucrez mult, individual cu copiii, la exprimarea ideilor și curajul de a le expune.

In modulul al-ll-lea îmi doresc ca și elevii mei să experimenteze lumea teatrului. De aceea, programa este despre cum se face un spectacol de teatru, iar modulul al-lll-lea este despre lumea filmului, iar în final, chiar vom realiza un scurtmetraj.

Ce abilități vor învăța elevii mei în modulul 2?

Ce este o piesă de teatru?-   Prin explorarea textelor furnizate, elevii vor descoperi ceea ce face ca piesele de teatru să fie unice din alte forme de scriere creatoare.

Ce este dialogul ? Elevii vor învăța cum să scrie un dialog specific personajului ales

Ce este conflictul ? Elevii vor înțelege importanța ridicării unei mize și modul de utilizare a conflictului, care face ca scena, piesa să fie mai  interesanta.

Cum creez un personaj ? Elevii vor învăța tehnici de dezvoltare a personajului – apoi vor crea un personaj original.

Ce este monologul? Elevii vor învăța instrumentele necesare pentru a crea un monolog convingător care să se potrivească personajelor lor.

Cum se face un spectacol? Spre finalul modulului, elevii vor învăța să pună tot ce au învățat cap la cap pentru:

1)    Crearea de piese individuale

2)    Crearea pieselor în grupuri mici

3)   Crearea unui joc cu toți colegii de clasă

Pentru prima dată, în cadrul Scolii de actorie MiniArtShow by Ioana Ginghina, elevii vor lucra la spectacolul final, cu parteneri, actori profesioniști, care vor fi colegii lor de scenă în finalul modulului.

La mine în clasă, miercurea de la ora 18:00-19:30 mai sunt înca 4 locuri, așa că dacă copilul tău are peste 9 ani, il aștept la cursuri, începând cu data de 17.01.2018 

Modulul 2 se va termina, chiar în săptămâna dinaintea vacanței de primăvară!

Detalii găsești pe site: www.miniartshow.ro

Mail: miniartshow@gmail.com

Tel: 0749419999

Write A Comment