Am realizat, de curând cât de importante sunt prietenele mele și cât de norocoasă sunt să am astfel de prietene.

Că în orice relație de lungă durata și în relația cu ele am mai greșit, m-am mai distanțat atunci când timpul sau viața m-a dus pe alte drumuri, însă ele au fost oamenii la care m-am întors când am avut nevoie.

Da, aceste femei minunate, din viață mea, au fost tot timpul acolo când era nevoie de o doză de sprijin în diferite cazuri de urgență și nu numai.

Ele sunt surori ale sufletului meu și fără ele viață mea ar fi mult mai grea.

Și da, am mai multe prietene, căci în această viață de 41 de ani am adunat din toate timpurile prin care am trecut, măcar o persoană care să-mi rămână alături pentru tot restul vieții.

Prieteniile din copilărie

Am copilărit împreună, ne știm de când suntem mici, am făcut o grămadă de prostii și ne leagă toate aceste amintiri.

Nu toate prietenele din copilărie mai locuiesc în Sibiu. Majoritatea sunt plecate prin țări străine și datorită facebook-ului putem ține legătura și chiar să fim acolo la momentele importante ale vieții, cu o urare, cu o inimioară la poze și cu conversații pe messenger.

Acestea sunt prietenele care vor fi acolo pentru ține, indiferent de situație. Ele au fost alături la înmormântarea bunicii mele, la prima trădare în dragoste, pe ele le rog să mai treacă și pe la ai mei, dacă sunt în zona; m-au văzut literalmente în fiecare fază a vieții mele, au asistat la toate încercările mele ciudate din adolescență.

Aceste femei sunt de neînlocuit, căci nu am cum să transform prietenii noi în aceste „comori” vechi ale sufletului.

Prieteniile din facultate

Și aici e vorba de pietre prețioase, căci aceste prietenii fac parte din perioada cea mai frumoasă a vieții mele. Mi-au fost alături la muuultă distracție, dar și la multă suferință din dragoste sau alte nedrepatati, care acum par copilării, însă atunci părea că vine sfârșitul lumii.

Prietenele mele din acea perioada sunt un fel de partenere, căci putem spune că avem o căsnicie.
Mi-au fost lături în timpuri când chiar credeam că nu mai există rezolvare .

Am fost alături la nuntă, la naștere, la botez, la mai toate zilele de naștere ale noastre, dar și ale copiilor.

Încă ne distrăm împreună și avem grijă să petrecem timp de calitate pentru ca relația noastră să nu se distrugă.

Este extraordinar câtă disponibilitate au aceste prietene pentru mine, atunci când este nevoie.

Prieteniile contemporane

Sunt acele prietenii pe care le-am făcut la maturitate, să zicem în jurul vârstei de 30 de ani și până azi.

Sunt întâlnite la muncă , în general, mai tinere ca mine.

Pe mine aceste prietenii mă ajută foarte mult , căci mă conectează la lumea lor, lumea oamenilor de 20, 30 de ani de care sunt total ruptă.

Îmi dau energie și faptul că unele dintre ele sunt încă nemăritate, sunt super disponibile la distracție, așa că le găseșți tot timpul dornice de o ieșire.

Sunt acolo zi de zi, sunt conectată la ele mai tot timpul, așa că îmi dau seama că sunt foarte importante, chiar dacă nu ne cunoaștem de 100 de ani.

Este foarte important să ai prietene, căci ele îți fac viața mai ușoară doar pentru că sunt acolo lângă ține sau în agenda telefonului tău, gata să-ți răspundă atunci când ai nevoie să fii ascultată și să ți se dea dreptate.

Fetele astea sunt vestele mele de salvare și realizez că am mare nevoie de ele.

Write A Comment