În primul rând felicitări celor care au ținut detoxul cu pepene. Este genial pentru corpul tău și cu siguranță ești fericit/ă de rezultate. Ai un ten impecabil, ai slăbit câteva kilograme, dar mai important ca orice este că ți-ai dat un boost aparatului digestiv, care crede-mă că îți mulțumește.

Dar cum păstrăm ce am clădit cu această dietă?

În primul rând împrietenește-te cu cântarul.

Cântărește-te în fiecare săptămână și cum vezi că ai pus un kilogram, mai fă o zi de detox cu pepene sau sucuri, smoothie-uri.

Acum că ați văzut că fructele nu îngrașă,  mâncați cât mai multe fructe și legume și vă garantez că veți fi frumoși și pe interior și pe exterior J

Cred că știți deja , până acum, că o dietă doar din fructe și legume nu omoară pe nimeni. Cu siguranță ați avut sau chiar aveți în familie bătrâni care au ținut sau țin și acum posturile religioase de 6 săptămâni și în tot acel timp munceau la grădină, creșteau copii, nepoți și au mai trăit și peste 85 de ani sănătoși.

Dar să trecem la dieta de revenire din #CuraCuPepene, care se întinde pe 7 zile.

Ziua 1

Este ziua în care mâncăm doar fructe. Cireșe, căpșuni, caise, mere, pere, tot ce vă dorește inima, însa nu banane. Incercați să vă gândiți cu o zi înainte ce fructe ați vrea să mâncați și împărțiți-le pe 3-5 mese pe care să le aveți pe parcursul zilei. Există limita la cantitate, Doar 2kg pe zi din fructele care vă plac.

 Ziua 2

Este ziua legumelor, ziua în care tebuie să vă împrieteniți cu legumele. Gătite sau crude nu contează, se pot mânca câte mese vreți și câte porții vreți de legume, dar….fără cartofi. Se pot consuma 2 cartofi dulci în prima parte a zilei, adica până în ora 14:00.

Ce mâncăm? Pai smoothie-uri, salate, legume la grătar sau supe crema, asezonate cu o linguriță de ulei de măsline și muuulte condimente.

Nu evitați frunzele verzi!

Ziua 3

E cea mai ușoară căci puteți mânca și fructe și legume după pofta inimii. Însă trebuie și aici să vă țineți de câteva principii:

 • Nu combinați fructele cu legumele
 • Faceți pauză de cel puțin 2 ore între mese
 • Nu mâncați banane
 • Nu mâncați cartofi

Ziua 4

O să vi se pară, când citiți, că e cea mai grea, dar nu este deloc așa. Aveți voie în această zi doar 8 banane.

Încercați să le împarțiți pe 4-5 mese și veți vedea că nu vă va fi foame pe parcursul zile.

Ziua 5

A venit și prima zi în care puteți să mâncați un castron de orez, de preferat la prânz și fără nimic, doar cu condimete și legume..

Da, atât aveți voie în ziua 5, legume și un castron, bol aș zice, de orez fiert.

Ziua 6

Este iar ziua legumelor, însă acum puteți să mâncați ce legume vreți, adică și cartofi, dar nu mai mult de 2-3 la număr. Mânacați la fel ca și în ziua 2 câte legume poftiți și în ce fel le doriți.

Ziua 7

Este ultima zi.

Și în această zi mancați fructe și legume după pofta inimii, dar bananele și cartofii cu măsura.

Vă recomand să beți minim 1 l și jumătate pe zi de apă.

Este important să beți multă apă, în general, pentru corpul ți sănătatea voastră

Nu cred că trebuie să vă mai scriu că o să arătați splendid, că pielea va fi ca de bebeluș și voi veți străluci de sănătate.

Digestia, veți vedea, că va fi extrem de ușoară și dacă până acum ați avut probleme, ele vor fi de acum o amintire.

Aveți grijă la revenirea și din această cură. Cântarul să va fie aproape și introduceți în fiecare zi ușor câte un aliment. Carnea să fie printe ultimele șiiii zahărul sau făinoasele, ar trebui să nu le mai introduceți deloc J

Sper să vă fie de folos această dietă și aștept comenarii de la voi!!

Spor și ambiție!

10 Comments

 1. Multumim mult pt informatii!

  Exista riscuri mari sa ne ingrasam la loc dupa aceasta dieta? adica trebuie sa fim foarte foarte atenti la revenire?

  Astept un rapuns. Vreau sa incep cura cu pepene dar mi e frica sa nu ma ingras mai mult dupa ce termin.

  Astept un raspuns.

  Multumesc.

  • Ioana Ginghina Reply

   Daca aveti grija ce mancati nu va ingrasati! Ideea e ca va schimbati si stilul de viata alimentar!

 2. In aceasta saptamana de revenire dupa cura cu pepene de 10 zile, observ ca pepenele nu se mai regaseste, daca am inteles corect, sau intra acolo: orice fruct va pofteste inima, in afara de banane ?

  Am emotii si abia astept sa incep, insa vreau sa fac totul ca la carte pentru a ma bucura de rezultete cat mai bune, atat in cele 10 zile de pepene, cat si in cele 7 zile de revenire! 🙂

  • Ioana Ginghina Reply

   Da, nu se mai gaseste pepenele, dar se poate manca si pepene la zilele de fructe!

 3. Buna seara… ce fac in ziua cu 8 banane, daca mie nu-mi plac bananele? pot manca pepene galben?? mersi, astept raspuns!

Write A Comment