“Când ești cu adevărat singur, fiecare sunet și mișcare pare a fi un mesaj trimis special pentru tine. “

Astfel începe aventura noastră în lumea magică creată de Eowyn Ivey în „Copila de Zăpadă”, o carte care m-a captivat de la primele rânduri.
Această poveste, care se desfășoară în sălbăticia Alaskăi, este centrată pe personajele Mabel și Jack, un cuplu de pionieri care încearcă să își construiască o viață în acest teritoriu nemilos.
În ciuda greutăților, ei găsesc în ei înșiși și unul în celălalt puterea de a înfrunta orice obstacol, construind astfel o poveste de dragoste profundă și emoționantă.

Pe parcursul cărții, Mabel și Jack se confruntă cu izolarea, cu durerea pierderii și cu lupta pentru supraviețuire, însă găsesc totodată frumusețea și splendoarea naturii, peisajul mirific al Alpilor fiind un cadru perfect pentru lectura acestei cărți.
„Copila de Zăpadă” este opera de debut a autoarei Eowyn Ivey, pentru care a fost nominalizată la prestigiosul premiu Pulitzer pentru ficțiune. Autoarea crează o lume atât de vividă încât, așa cum spune unul dintre personaje:

„Când ești înconjurat de atâta frumusețe, începi să crezi în posibilitatea miracolelor.”

Un aspect care m-a impresionat în mod deosebit a fost cum Ivey a reușit să împletească în poveste elemente dramatice, dar care au un licăr de speranță chiar și în cele mai dramatice situații. „A fost un an greu, dar aici suntem, încă împreună, încă îndrăgostiți”, este un exemplu de cum autoarea combină cu măiestrie drama și speranța.

În concluzie, „Copila de Zăpadă” este o lectură obligatorie pentru oricine își dorește să se pierdă într-o poveste magică și captivantă. Este o carte care poate însoți cititorul în orice aventură, fie ea la mare sau la munte, într-un oraș aglomerat sau în liniștea naturii.
A fost o alegere perfectă pentru vacanța mea în Flachau. În zilele toride de vară, această carte mi-a adus o răcoare binevenită și m-a făcut să mă simt ca și cum aș fi fost parte din poveste. Este o poveste care rămâne cu tine, care te face să visezi, să speri și să iubești. Mi-a adus un strop de magie în vacanța mea și sunt convinsă că va face la fel și pentru voi, indiferent unde ați alege să o citiți.

Vă invit să descoperiți și voi „Copila de Zăpadă” și să vă lăsați purtați de magia poveștii. Nu uitați să-mi împărtășiți impresiile voastre în comentarii sau să recomandați și alte cărți care v-au captivat. Să avem o vară plină de lecturi inspirate!

Write A Comment