Copiii au nevoie de joacăasta deja știm cu toți. Dar ce facem iarnacând e frig afară sau zăpadă sau ninge și sunt -10 grade?

Ador iarna aceasta, este perfectă din punctul meu de vedere. A început exact când trebuia  înceapă, este mai tot timpul zăpadă, dar nu atât de mare încât  ne încurce și afară este o temperatură perfectă de iarnă.

Totușiîn jur văd adulți supărați  e frig,  e zăpadă ninge… e iarnă

Țin minte  atunci când eram copil, anotimpul meu preferat era iarna.

Stăteam afară de dimineață până seară indiferent de temperaturaBa mai mult ajungeam seară acasă transpirată, cu țurțuri la nas și mănușilepărul și căciula, ude leoarcă de la joacă în zăpadă.

De ce acum, noi părinții nu ne mai lăsăm copiii  se joace ore în șirafarăiarnă?

 

De ce, acum când e iarnăpreferăm jocurile în casă, lego, puzzle, desenăm, ne uităm la filme..etc

Chiar și la școalădacă au sport sau pauză, profesorii preferă  îi țină pe copii în interior.

De ce oare nimeni nu vrea copii afară când e rece sau umed.

Ne e frică de boli, asta e clar, însă știm  bolile sunt aduse de viruși, nu de frig. Ne putem îmbolnăvi și varala fel de des  iarnă. Nu are nicio legătură boala cu vremea de afară.

Dacă ne îmbrăcăm adecvat, chiar nu este nicio diferență între joaca în soare sau joaca în zăpadăba chiar soarele poate fi mai nociv decât frigul.

Frigul nu îmbolnăvește pe nimeni, ba chiar s-a dovedit  joaca în aer liber la temperaturi joase, crește imunitatea.

Școală Filandeza, de exemplu, nu ține cont de vreme. Indiferent dacă plouă, ninge, e zăpadă sau temperaturi cu minus, copiii ies afară și desfășoară activități în aer liber.

Și mi se pare normal. Părinții sunt rugați  aducă haine și incălţări adecvate vremii de afară și astfel activitățile se vor ține, indiferent de vreme.

Ce dacă plouă, cu o pelerină impermeabilă și cizme de cauciuc se rezolvă problemala fel și cu zăpadă: avem nevoie de un pulover în plusmănușicăciulă și un fular și gatajoacă poate  continue.

Ar trebui  facem și noi, adulții mai multe activități în aer liber cu copiii când vine iarnă patinăm în aer liber,  alergăm în zăpadă ne dăm cu sania ne plimbam cel puțin o ora chiar dacă sunt temperaturi cu minus. Nu doar  vom petrece timp de calitate cu copiii, dar ne vom crește imunitatea, vom scapă de anxietate, căci statul între 4 pereți favorizează asta și vom avea un somn mult mai odihnitor.

Așa  : HAI AFARĂ LA ZĂPADĂ!

Photo credit: Snapyourmoment

 

 

Write A Comment