Iată că prima destinație a vacanței noastre a trecut.
În fiecare an ne propunem o destinație activă într-un city break și una pasivă, plajă soare, mare, într-un cuvânt leneveală.

Orașul ales de noi este Londra, un oraș pe care l-am vizitat de multe ori, dar iarna.
Anul acesta am încercat Londra vara. Nu a fost cea mai buna idee pentru că ne-am nimerit exact în perioada caniculei așa că a fost foarte cald.
Mă rog, nu o să scriu despre asta ci despre ceea ce am făcut noi în 4 zile, la Londra.

Prima zi am ales să facem o plimbare luuuungă dar frumoasă. Încă nu era foarte cald, așa că ne-am bucurat din plin de acest traseu.

Hyde Park
Buckingham Palace
St James’s park
Westminster Abbey
Parliament Building
Big Ben
Westminster Bridge
London Eye
The London Dungen
Temple Church
St Paul’s Cathedral
Millennium Bridge
Globe Theatre
Tate Modern

După Google Maps, traseul fără oprire va dura în jur de 2 ore și 40 de minute. Însă am petrecut toată ziua pe acest traseu, asta fără a vizita ceva în mod deosebit. Nu am stat la coadă ca să intru în niciunul dintre obiectivele turistice.
Este destul de dificil să decizi cât timp ar trebui să petreci în fiecare dintre aceste locuri, dar nu am pus presiune pe noi și ne-am lăsat duși de val.
În petrecut mai mult de 2 ore în Hyde Park și St James’s Park. Mi-a plăcut parcul St James, în special porumbeii săi! Nu le este frică de oameni și toată lumea îi poate atinge.
Locul în sine are o atmosferă foarte vie cu verdeață luxuriantă, lac cu rațe, lebede și alte păsări de apă.

După parcuri, am petrecut ceva timp făcând fotografii cu Westminster Abbey, Parliament Building și Big Ben înainte de a mărșălui către London Eye.

Nu există vizită la Londra fără London Eye, dar este întotdeauna aglomerat, iar cozile sunt uriașe! Este mai bine să cumpărați bilete online: este mai ieftin și puteți să alegeți ora.
Și priveliștea de sus este incredibilă!
Călătoria cu London Eye durează aproximativ 20 de minute.

A doua parte a călătoriei

De la London Eye ne-am îndreptat către Teatrul Național, am traversat Podul Waterloo și am luat-o spre St Paul’s Chatedral.
În drum spre catedrală am trecut pe lângă Curtea Regală de Justiție (îmi amintește de Hogwarts ) și Temple Church. Da, acesta este construită de Cavalerii Templieri și este menționat și în cartea „Codul lui Da Vinci”. Este o biserică pe deplin funcțională, deschisă în general în fiecare zi, dar se percepe taxă de intrare.

De aici ne-am îndreptat către Catedrala Sf. Paul, o clădire destul de impresionantă. Există bănci în jur, așa că puteți sta și contempla măreția ei.
Apoi am trecut Podul Millennium, am trecut pe lângă Teatrul Globe și Tate Modern.
Asta a fost , prima noastră zi la Londra! Dacă ești gata să faci asta atunci încalță-te cu cele mai comode încălțări, deoarece va fi o plimbare de amintit!

A doua zi nu am mai mers atât de mult, dar tot am stat mult în picioare pentru că am fost la The British Museum, un muzeu cu intrarea gratuită, dar în care te pierzi, așa că trebuie să-i alocați mult timp și după o masă copioasă am fugit la London Transport Museum. Se poate ajunge de la un muzeu la altul pe jos, dacă îți plac plimbările lungi.

Următoarea zi a fost pentru Turnul Londrei și Madame Tussauds. De la o destinație la alta, de data aceasta am folosit metroul. Era cam departe și pentru noi, mari iubitori de plimbare, dar am compensat cu o plimbare pe seara pe celebrele străzi londoneze:
Piccadilly
Regent Street
Oxford Street

Deși mai fusesem acum câțiva ani nu am putut rata o vizită la Muzeul de Istorie Naturală din Londra. Este extraodinar de interesant pentru toată familia, apoi am fugit la The London Dungeon, unde aveam programare.

Ultima zi am dedicat-o cumpărăturilor și plimbărilor pe străzi.
Am ajuns in Soho, în Piccadilly Circus, Trafalgar Square… etc.

Sper că v-am făcut puțin poftă de Londra și dacă da, atunci sper să vă inspire traseele noastre.

Write A Comment