Acum o săptămână v-am invitat la dietă, o dietă sănătoasă fară prea multe restricții, așa numită
“Cura cu Lactate” pe care o găsiți aici: https://ioanaginghina.ro/cura-de-slăbire-cu-lactate/
După 6 zile am slăbit un kg și mă simt super bine.
Eu sunt vegetariană deci nu am mâncat carne, doar din când în când pește, mai exact de 3 ori în
toată săptămâna.
Dimineața omletă cu brânză și legume sau un iaurt, chiar o brânzică de casă sau Făgăraș.
Apoi la prânz o salată mareee cu legume și ton sau brânză, grătar de pește cu legume, legume la
grătar, supă cremă…etc.
Pentru cină variantele sunt o combinație între micul dejun și prânz, depinde ce am mâncat la cele
doua mese.
Însă la fel ca și vouă mi-a fost poftă de ceva dulce, mai ales acum în weekend.
De aceea am zis să încerc o rețetă pe care am mai făcut-o și în trecut, dar de data asta să o
adaptez la dieta noastră.
Ciocolată de casă fără zahăr.
Da, am folosit xylitol, un îndulcitor cu indice glicemic mai mic decât zahărul, care nu îți lasă acel
gust ciudat pe cerul gurii, cum se întâmplă la alți îndulcitori.
În videoul de mai jos puteți urmări rețeta care vă garantez că este super gustoasă.

Ingredientele sunt:
500g lapte praf
200g xylitol
150 g cacao
200ml apa
200g unt

Laptele praf, pentru că are lactoză conține și zaharuri ce e drept, însă chiar și așa această rețeta este o variantă mult mai sănătoasă decât orice ciocolată din comerț, pentru că nu are niciun conservant sau aditivi și nici zahăr adăugat.
Se poate căuta lapte praf fără lactoză, am văzut că există, dar eu nu l-am încercat.
Despre Xylitol vă pot spune că are mult mai puține calorii decât zahărul și bineînțeles un indice glicemic mic ( 7 versus 70).
Totuși este important să consumăm xylitol obținut natural, prin fermentație și care să nu provină din organisme modificate genetic.
Următoarea rețetă de “ceva dulce”, dar care să nu ne strice dieta va fi un cheese cake fără zahăr.
Urmărește-mă pe pagina mea de facebook și Instagram pentru a vedea exact când apare rețeta.

2 Comments

Write A Comment