Imi plac dulciurile! Dependenta sau nu, nu pot renunta la ceva dulce cand imi beau cafeaua.

Atunci zic sa fie ceva sanatos si…satios. Acesta este marele avantaj la dulciurile raw vegane. Nu poti manca mult.

Am cautat sa gasesc ceva, o reteta de cheesecake pentru ca m-am cam plictisit de torturile cu ciocolata, in diferite culori, pe care le tot fac de muuult.

Am cautat pe internet diferite retete si am gasit o gramadaaa… dar mult prea complicate si cu multe ingrediente.

Asa ca mi-am zis sa imi folosesc experienta si imaginatia.

Am pus 1 h 250g de caju la inmuiat, am pus 100g de curmale uscate, la fel, la inmuiat, apoi am mai cautat sa vad ce aveam in dulap si am gasit o conserva de lapte de nuca de cocos cu tot cu pulpa.

Am topit 4 linguri de unt de cocos si am adaugat peste, in blender toate ingredientele de mai sus.

Eu n-am mai adaugat indulcitor, caci mi-a fost de ajuns doar cu aroma de caramel data de curmale, insa daca simtiti nevoia de mai dulce, puteti adauga niste miere.

Apoi toata compozitia am pus-o intr-o forma de tort si am bagat-o peste noapte la congelator.

Da, asta e cu dulciurile raw vegane, nu se pot manca imediat, dar dupa 30 min- 1h a fost delicios in combinatie cu cafeaua mea amara, pe care nu o combin cu nimic, nici lapte si nici indulcitor.

Ruxandra a fost si ea incantata de reteta, deci zic eu ca merita sa incercati!

Ingrediente :

– 250g caju crud

– 500 g conserva lapte de cocos

– 100g curmale uscate

– 4 lg de ulei de cocos

Pofta buna!

Sursa foto cover : http://www.theholisticingredient.com/blogs/wholesome-food/13591210-creamy-vegan-lemon-cheesecake-a-luscious-dessert-creation

Write A Comment