Săptămână trecuta, plecată fiind cu niște colegi prin tară, am avut timp de stat pe la mese și discutat discuții, așa cum fac colegii, prietenii, în turneu.
Discuțiile au fost ca de fiecare dată cu de toate, puțină politică, despre dieta și mâncat sănătos, dar cumva inevitabil s-a ajuns și la relații.
Aici s-au cam aprins spiritele, căci deși se vorbește de egalitate între sexe, nimeni nu crede în ea, ba mai mult nimeni nu și-o dorește, mai ales bărbații.

Totul a început după enunțul aproximativ, căci nu mi-l mai aduc aminte chiar cuvant cu cuvânt: “Femeia, dacă vrea să-și țină bărbatul acasă este foarte simplu; trebuie să-i gătească, să facă sex și să-l laude tot timpul”.
Nu pot spune că nu este adevărat, nu mă număr printre femeile care își doresc egaliatate cu bărbatul. Nu am cum să fiu egala cu el, nu pot fizic și nici psihic, deci îmi place și vreau să fiu femeie și să fac ce fac femeile.
Nici el, bărbatul nu are cum să fie ca mine sau să facă ce fac eu, dar este o părere personală și nu aici vreau să ajug.

După afirmația de mai sus, o colega de la masă a spus foarte just de altfel “ dar de ce trebuie doar femeia să facă ceva că să-și tina bărbatul acasă. El, bărbatul de ce nu își pune problema că trebuie să facă ceva ca să-și păstreze femeia”.
De aici discuțiile au escaladat și nu are rost să vă povestesc mai mult, însă din păcate este cam adevărat.
Deși femeia muncește cot la cot cu bărbatul, în conștiința colectivă a rămas că femeia este cea care trebuie să facă orice ca să-și țină bărbatul acasă.
Ce trebuie să facă bărbatul să merite sex, mâncare și lauda deplină? Păi tot în conștiința colectivă ar fi că dacă nu te bate, vine zilnic acasă și aduce bani este bărbatul perfect.
Ce motive ai avea tu ca femeie să te plângi?

Acum în pandemie, când mulți bărbați au muncit de acasă, au realizat ce înseamnă asta.
Se pare că cei mai afectați de statul acasă au fost bărbații.
Nu vorbesc aici de situația financiara, ci mă rezum doar la relațiile cu familia, cu casa, cu acest job pe care femeile îl au în plus dar pe care nu îl pun neapărat la socoteală.

Pentru majoritatea femeilor, munca de acasă nu a fost neapărat o provocare.
În ciuda faptului că femeile depășesc numărul bărbaților din forța de muncă plătită, femeile își desfășoară în continuare mai mult din munca casnică și îngrijirea copiilor – aproape de două ori mai mult decât partenerii lor de sex masculin.

Pandemia a închis multe școli și grădinițe, creând o grămadă de probleme în plus, pentru că părinții au preluat noi sarcini și anume școlarizarea la domiciliu și îngrijirea copiilor 24 din 24 de ore. Chiar și munca de acasă nu este neapărat mai ușoara atunci când părinții jonglează cu responsabilitățile de serviciu, îngrijirea copilului cu normă întreagă și supravegherea educației copiilor.

Mulți dintre bărbații care lucrează de acasă, pentru prima dată, au primit mai multe cerințe zilnice de a avea grija de casă și de copii. Deși mulți bărbați au mai experimentat inversarea tradițională a rolurilor pentru perioadele scurte, totuși nu au lucrat niciodată de acasă pentru o perioadă îndelungată.

Astfel că bărbații care participă mai mult și sunt mai implicați la îndatoririle casnice pentru o perioadă extinsă de timp sunt mai deschiși către o schimbare a normelor de gen – acasă și la locul de muncă. Bărbații care au lucrat de acasă în timpul pandemiei sunt mai predispuși să aprecieze munca pentru familie a femeilor și să-și îmbunătățească relația cu copiii lor.
Astfel ei vor ajunge să fie bărbatul acela pentru care femeia lor vă face orice că să-l țină acasă și să nu îl piardă.

Se spune că femeia este sufletul casei. Ea, cu frumusețea, căldura, zâmbetul și liniștea ei “încălzește” și armonizează atmosfera căminului și a familiei.
Sunt perfect de acord cu acest lucru, iar pentru asta avem nevoie și noi de energie și armonie în sufletul nostru.
Aceasta poate fi menținută numai cu ajutorul celui de lângă noi. Și noi avem nevoie de afecțiune, de încurajare, de susținere și de mici surprize ca să știm că suntem apreciate și iubite.
Relațiile sunt joc de echipa. Toată lumea trebuie să “tragă” daca se vrea o realatie fericită și împlinită.

Am postat zilele trecute despre suplimentele Libifeme, suplimente despre care găsiți detalii aici : https://ioanaginghina.ro/nu-pune-senzualitatea-pe-ultimul-loc/

Nu sunt de slăbit, căci nu trebuie să fii slaba ca să ai o relație cu bărbatul tău sau cu un bărbat, trebuie să fii fericită și dornică de a descoperi ce iți aduce ziua de mâine.
Libifeme, sunt suplimente alimenatre, special create pentru noi femeile, cu ingrediente menite să ne echilibreze atunci când stresul, oboseala, perioadele de menstruație ne dau diferite stări pe care nu le putem controla. Sunt suplimente naturale pentru noi și doar pentru noi femeile.
Le găsiți în doua variante Libifeme pentru femeile de vârstă ferila și Libifeme 50+.
Nu ezitați să intrați pe site să vă uitați la toate produsele și dacă e nevoie să acționați. Cum vă spuneam viață trebuie trăita din plin.

Write A Comment