În fiecare an, primul lucru pe care îl fac, chiar din luna ianuarie, este un check-up la tot și toate. 

Am învățat că această investiție de timp și bani de la începutul anului, mă poate ține sănătoasă toată viața. 

Da, vorbesc acum despre analize și diverse controale, pe care le fac la cel mult un an și jumătate.

În data de 29 ianuarie am fost invitată la lansarea Clinicii Nativia, unde am descoperit o echipa de medici tineri și dedicați, care sub îndrumarea Prof. Dr. Gheorghe Peltecu, oferă servicii personalizate în obstetrică și ginecologie.

Prof. dr. Gheorghe Peltecu este unul dintre cei mai renumiți ginecologi români, cel care a introdus la noi în țară chirurgia conservatoare a sânului în cancerul de sân. 

Sunt multe de spus despre prof. dr.Peltecu și nu are rost să le scriu aici, însă, am cunoscut atunci toată echipa și am descoperit medici tineri, foarte pasionați de ceea ce fac. 

După eveniment am socializat cu Conf. Dr. Anca Panaitescu, Medic specialist obstetrică−ginecologie, Conferențiar universitar, Doctor în științe medicale și am rămas cu un singur gând, după conversație: “la ea mă programez când se termină evenimentul.”

Așa am și făcut, iar săptămâna trecută am fost la o primă consultație.

Înainte de programare mi-am făcut o lista cu întrebările pe care aș vrea să le discut cu medicul la începutul vizitei și pentru asta am google-it puțin și  mi-am făcut o idee cam ce aș vrea să urmăresc, anul acesta. 

De exemplu, care este starea mea de sănătate și ce ar trebui să fac dacă îmi doresc o sarcină.

Trebuie sa-i spuneți medicului dumneavoastră dacă ați făcut mamografia, testul Papanicolau, vaccinările si/sau colposcopia.

Dacă mergeți la un medic nou, așa cum am făcut eu, atunci este necesar să îi povestiți despre sănătatea personală și istoricul medical de familie, apoi să stabiliți exact un plan de analize și teste pe care ar trebui să le faceți.

De exemplu, săptămâna viitoare voi merge să fac o mamografie.

Am ales să scriu despre aceasta experiență pentru că știu că noi, femeile, ne cam neglijăm sănătatea și mergem la medic, numai când avem o problemă.

Știți că nu este bine să procedăm așa, căci s-ar putea să fie târziu sau prea târziu în anumite cazuri.

Îmi doresc să fiu sănătoasă și plină de energie, așa că îmi acord timp, în fiecare an, pentru aceste analize, anuale, generale.

Ele sunt un barometru al stării de sănătate în general, care pot atrage atenția dacă există dezechilibre în corp.

Sper că te-am făcut să pui mâna pe telefon și pe agendă și că începi să-ți faci timp pentru sănătatea ta.

Write A Comment