V-am facut pofta cu o poza pe facebook si am zis sa nu va las asa si sa va scriu si reteta, ca sa va bucurati de acest dulce facut in casa, sanatos si gustos 🙂
In primul rand ca nu am folosit zahar alb clasic ci zahar din cocos, uleiul tot de cocos si faina, a fost 1/2 faina de fulgi de ovaz, astfel ca am redus cat mai mult ingredientele nesanatoase.
Sa incepem 🙂
INGREDIENTE :
2 banane
vanilie un varf de lingurita
1/2 ceasca ulei de cocos
1 cana apa minerala
1 lingurita scortisoara
1 ceasca zahar din cocos
1 praf de copt plic
1 cana faina
1 cana faina de ovaz
N-am stat sa le gadil prea mult, doar am topit untul de cocos la 37 de grade si apoi am introdus toate ingredientele in blender.
Am uns formele cu ulei de cocos si le-am pus la cuptorul preincalzit, la temperatura 200 de grade.
Dupa aproximatiov 40 de minute au fost gata, iar dupa alte 40 de minute au disparut.
Recomand sa le dati si copiilor la scoala, caci sunt mult mai bune si sanatoase decat orice dulce din comert.
Pofta buna!