Nu de putine ori imi place cand ajung acasa sa ma relaxez povestind sau citind stirile, la o bere, chiar pe terasa, daca temperatura de afară încă îmi dă voie.
Mă destinde, ma racoreste si parca ma ajuta sa-mi limpezesc mintea, dupa o zi lunga de alergatura.

Cum tin foarte mult la sanatatea mea, m-am intrebat de multe ori daca acest lucru este sanatos si iata ce am aflat.

Conform unui studiu derulat anul acesta sub egida Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție și realizat de către dr. Marina Oțelea, asistent universitar la catedra de Fiziopatologie II a Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, am aflat ca un consum moderat de bere ar putea avea un efect protector la nivel cardiovascular, mai ales dacă este integrat într-un stil de viață sănătos.

Berea conține polifenoli cu proprietăți antioxidante și ajută la stimularea circulației sângelui. Iar în privința reducerii riscului de afecțiuni cardiovasculare , berea consumată cu moderație ar putea avea efecte în trei direcții:

1. Asupra inimii
Studii internaționale arată că un consum de aproximativ 660 ml de bere pe zi este asociat cu un risc de incidență a bolii cardiovasculare cu 25% mai scăzut comparativ cu abstinenții, la persoanele de sex masculin.

2. Asupra fluidității sângelui
Studiul despre care va povesteam mai sus, realizat în România anul acesta, pe tema consumului moderat de bere în raport cu sănătatea reconfirmă efectele benefice ale consumului moderat de bere asupra scăderii riscului de apariție a bolilor cardiovasculare și scoate în evidență un posibil efect pozitiv, după consumul imediat al unei doze de bere asupra factorilor implicați în coagulare. Berea consumată moderat influențează factorii implicați în menținerea echilibrului fluido-coagulant al sângelui, ceea ce poate produce un efect benefic asupra sănătății inimii și a vaselor de sânge, adica poate contribui la fluidizarea sângelui, astfel încât sângele să circule mai bine prin vase

3. Asupra reducerii nivelului de colesterol rău
Există o legătură între berea consumată cu moderație și lupta împotriva colesterolului rău. Acest tip de colesterol mărit este un factor de risc cardiovascular și poate afecta toate grupele de vârstă. Nivel crescut al colesterolului rău poate fi prevenit printr-o alimentație sănătoasă și un stil de viață activ. Iar printre alimentele care ar putea reduce în organism nivelul colesterolului LDL (colesterol rău), se numără și berea, atunci când este consumată cu moderație. Și asta datorită conținutului de fibre solubile, care se regăsesc mai ales în orz, unul dintre ingredientele berii. În timp, colesterolul rău generează plăcile de aterom, acele depuneri nedorite de pe pereții interiori ai vaselor

Bun, deci nu este rau sa beau bere, insa ce cantitate este considerata “normala” pentru a putea beneficia de proprietatile ei?

Conform Organizatiei Mondiale a Sănătății, consumul moderat de bere este: o cantitate de 660 ml/zi pentru bărbați și 330 ml/zi pentru femei, cu o concentrație de alcool de 5%.

Write A Comment