Irina Stroe Hănescu organizează un program special dedicat femeilor gravide și bebelușilor. Este trainer gimnastică acvatică pentru gravide și pregătește, lunar, zeci de viitoare mămici în piscina de la Luxuria Centrum, încălzită la 33 de grade și dotată cu sisteme de filtrare extra safe. Cât de importantă e însă mișcarea în apă pentru o femeie gravidă? “Gravidele pot începe gimnastica prenatală și aqua gym din săptămâna a 12- a de sarcina. Pot face asta până în ultimul trimestru. Trebuie însă evitate exercițiile care să le « zdruncine » burtică, exercițiile pentru abdomen și exercițiile care se efectuează pe spate (în sarcină, stând pe spate este suprimată venă cavă inferioară și afectează circulația sângelui și oxigenului către bebeluș)”, spune Irina Stroe Hănescu.

Întrebarea multor viitoare mămici este cât de sigur este să mergi la o piscină publică. Specialistul le da asigurări că, dacă aleg corect locul, nu vor avea nicio problemă.” Există, într-adevăr, riscuri precum micozele, infecțiile cutanate, afecțiunile virale și diversele reacții alergice la substanțele dezinfectante). Recomand să fie aleasă o piscină cu un sistem de filtrare care să corespundă unor standarde înalte și dacă să poate să nu trateze apă cu clor. Personal, antrenez în singurul loc din București care mi se pare complet safe, Luxuria Centrum. Nu am avut nici măcar o problema până acum cu mămicile care au intrat în apă.”

Mișcarea acvatică este minunată pentru orice femeie gravidă: corpul este mai ușor, mișcările nu sunt greoaie, tonusul fizic și psihic ajunge la cote maxime. “Mișcarea în apă stimulează energia vitală a organismului și detensionează, are efect de drenaj, păstrează tonusul muscular”, spune Irina Stroe Hănescu.

Multe mămici se tem că le-ar putea cauza bebelusulor nenăscuți probleme la naștere. Există riscul de a dezvolta alergii sau de a fi predispus copilul la alergii. “Cel mai bine prinde discuția cu medicul ginecolog care dacă vede riscuri pentru gravidă atunci îi va recomanda să evite ședințele de înot în piscine cu clor.”

Irina Stroe Hănescu poate fi găsită la Luxuria Centrum. Detalii pe  http://luxuria.center/

Write A Comment