În timp ce mă pregăteam pentru spectacol, intră o colegă de teatru în cabină și îmi zice FELICITĂRI.
Mă uit mirată, dar ea continuă “ mă bucur mult pentru tine. Am citi acum un interviu pe care l-ai dat și emani atâta fericire, ești atât de pozitivă și am înteles că te și măriți.”
Atunci am realizat despre ce era vorba și am zâmbit, am mulțumit și iar am zâmbit fericită de descrierea pe care am auzit-o despre mine.

Chiar așa sunt, fericită și pozitivă și mă bucur că se vede asta.
Da, au fost rare momentele în care nu am fost fericită în toți acești 43 de ani și asta se datoarează faptului că am înteles de tânără că fericirea ți-o cam faci singur.

Regula e chiar foarte simplă sau mai bine zis regulile: nu te superi pentru ce se întâmplă și nu ține de tine, adică nu poți face nimic, nu te uiți în sus, adică la ce nu ai și faci tot ce îți stă în putință să ai o viață echilibrată din toate punctele de vedere.
Cam asta e in mare și deși pare simplu puțini sunt cei care reușesc să trăiască în iubire, fericire, împăcare, etc.

Atunci când am pierdut sarcina am ales să povestesc ce s-a întamplat pentru ca povestea mea să ajute, la fel și atunci când am divorțat am ales să povestesc despre asta, tot ca povestea mea să ajute.
Acum că iar trăiesc o poveste frumoasă, am povestit, ceva mai puțin, e drept, tot ca să ajute.

Da, am plin inboxul de mesaje de la femei nefericite, nu doar din dragoste, nefericite că sunt plinuțe, nefericite că n-au masină, nefericite că n-au copii, nefericite că n-au respect și iubire de la parteneri și uite așa lista poate continua.
Le răspund cu drag la toate cam la fel: fă ce ține de tine să fii fericită, iar dacă nu ai cum pentru că nu mai ține de tine, mută-ți atenția și energia în altă parte.

S-a tot vorbit de eșecurile mele în cele două casnicii, așa de mult că erau să mă convingă și pe mine. 🙂
Eu personal nu consider că am eșuat ci am evoluat. În prima căsătorie dacă aș fi rămas m-aș fi sfârșit de nefericire, iar din a doua căsnicie s-a născut Ruxandra, fiica mea, cea mai minunată lecție de iubire și devotament.

Poate avem criterii de măsurare a eșecului diferite, ceea ce este și normal.
Am ales să scriu acest articol pentru tine draga mea care ești acolo, poate pierdută, derutată și confuză și nu știi încotro să o apuci.

Eu îți spun că totul va fi bine, atâta timp cât te concentrezi pe ce contează și apreciezi ceea ce ai nu ce n-ai.

Mai în glumă mai în serios, știu cum e să te măriți la toate vârstele, deci am trăit iubirea și povești de iubire și la 20 și la 30 și la 40 de ani.
Există final fericit de fiecare dată. De tine depinde să alegi unde duce povestea ta.
Voi mai reveni pe acest subiect în curând.

1 Comment

Write A Comment