Ruxandra mea s-a schimbat foarte mult de când a devenit adolescentă. Adică, de fiecare dată când mă uit la ea pare din ce în ce mai domnișoară. Se schimbă cu o viteza foarte mare, iar adevărul e că mă schimb și eu alături de ea…

Când ai adolescenți sau dacă lucrezi cu ei, așa cum fac eu la actorie, felul lor de a fi începe să te afecteze și pe tine fără să îți dai neapărat seama.
Dintr-o dată, faci și spui lucruri pe care nu le-ai spus niciodată până acum.
Iată câteva lucruri amuzante pe care începi să le faci când copiii tăi devin adolescenți.

# 1 Răspunzi la mesaje cu „K” sau “Oky”

Privind înapoi la anii preadolescenței sau chiar când era Ruxi mică trimiteam mesaje sau mai bine zis le scriam ca o bătrână. Ce înseamnă asta?
Păi nu foloseam emoticoane și nici prescurtări.
Dar dacă stai în preajma adolescenților mai multă vreme, dintr-o dată începi să trimiți mesaje ca un adevărat profesionist. „BTW, la ce oră să te iau”. Ia să vedem dacă înțelegi asta :“ Fă și tu un ss pt story pls.”

# 2 Începi să vorbești cu BRO

„Bro… de câte ori ți-am zis să-ți duci hainele la spălat?” Expresia de pe chipul Ruxandrei a fost extraordinară. „OMG, mamă… nu-mi spune așa. E atât de cringe.”
Da, se pare că mama nu are voie să folosească acest limbaj. Mi-am învățat lecția.

# 3 Începi să-i asculți muzica

Nu m-am gândit niciodată că voi spune asta, dar îmi place foarte mult muzica pe care o ascultă Ruxi. Adevărul e că și ea ascultă muzică de pe vremea mea așa cum ascult și eu melodiile care îi plac ei acum.
Playlistul ei cuprinde melodii și de la Queen, Metallica, Abba cât și Mitski, MARINA, Mother Mother.

# 4 Nu mai fac atâta murdărie, doar trebuie să închizi ușa camerei ei

Daaa, țin minte când era mai mică Ruxandra, trebuia să strâng după ea prin toată casa. Acum însă abia mai iese din cameră, deci ca să fie curat în casă tot ce trebuie să fac este să închid ușa la camera ei.

# 5 Mașina mea este de multe ori birou sau camera de relaxare și dezvoltare personală

Da, ați auzit bine, între o programare la ortodont, meditații sau alte activități extrașcolare ale Ruxandrei, nu de puține ori stau în mașină și ascult podcasturi,emisiuni, audio book-uri, fac cumpărături online, mai răspund la mesajele de pe social media, chiar și la mailuri.

# 6 Vizionarea unor seriale stupide

Sunt destul de sigură că am pierdut câteva celule ale creierului când am început să văd „Riverdale” cu fiica mea.
Serios, este atât de stupid. Primele două sau trei sezoane au fost cum au fost, dar după…Daaar fiicei mele îi plăcea și desigur, o să mă uit cu ea ori de câte ori este nevoie.

# 7 Înveți să dormi cu un ochi deschis

Adică, poate nu la propriu… dar la figurat cu siguranță, părinții adolescenților sunt mereu în gardă când copiii nu sunt acasă, mai ales mamele. Nu ne odihnim cu adevărat liniștite până când “bebelușul” nostru nu este în siguranță acasă.
Și chiar când sunt acasă stai cu urechile ciulite dacă s-a culcat la maxim 23:00 cum a promis și nu mai vede un serial ceva pe întuneric.
Nu de alta dar începe școala și nu vreau să am un zombie în loc de fiică.

# 8 Am învățat să dau mită

Când fetița mea era mică adora să iasă cu mine. De fapt, chiar și atunci când mă duceam până la magazin sau să spăl mașina era dornică să meargă doar ca să fie cu mine.

Dar apoi… au devenit adolescentă. Acum, pentru a o face să iasă cu mine este nevoie de mită serioasă. „Dacă mergi cu mine mergem la sushi.” Sau “Merg la mall… vrei să vii? Sigur se lipește de tine o geacă, bocanci sau un hanorac nou, dacă vii!” Da știu nu e cel mai corect lucru… nu mă judeca, dar fac și voi face (aproape) orice pentru a petrece câteva minute în plus cu fata mea.

# 9 Lasă-i să-și aleagă hainele că poate începe să-ți placă și ți-e ceva

Am ales hainele Ruxandrei din ziua în care s-a născut și până acum doi ani, nu am avut nicio plângere în privința asta. În cea mai mare parte, părea că îi placea cu adevărat ceea ce alegeam pentru ea. Dar a devenit dintr-o dată expertă în modă și acum… mă îmbracă și pe mine „Mamă… OMG, doar nu ai de gând să porți asta.” Sau altă variantă “Nu e așa că nu mai porți asta și mi-o dai mie”.

Cam asta îmi vine acum în minte când mă gândesc cât m-a schimbat pe mine adolescența Ruxandrei.
M-ar amuza să știu cum te-a schimbat pe tine. Ce lucruri faci acum și nu făceai acum 2-3 ani când copilul tău nu era adolescent?
Comentează te rog ca să știu că nu sunt singură! 😊

Write A Comment