Când eram la vârstă de 20 de ani, credeam că știu cum e viata, că m-am prins clar cum stau lucrurile și știu exact ce am nevoie și ce trebuie să fac.

Însă în realitate nu era așa. Au fost ani întregi de incertitudine și de greseli.
Mi-am învățat lecțiile în cel mai greu mod posibil, care includea inclisiv umilirea mea că și persoană.

Dar iată că rezultatele nu au încetat să apară, devenind, doar datorită acelor întâmplări, femeia care sunt acum.

Mă uit înapoi la anii aceia și mi se strânge sufletul în mine. Am fost atât de disperată ca oamenii să mă placă. Făceam orice ca să îi fac pe toți “fericiți” și eu trăiam într-un conflict permanent cu mine.

Dar acum la +40 de ani simt că am crescut, că m-am maturizat și că mă apropii de femeia în care vreau să mă transform.

Nu sunt încă perfectă, însă știu că mă îndrept într-acolo, pentru că sunt mult mai atentă la tot ceea ce mi se întâmplă, la cum și cu cine îmi petrec timpul și știu exact ceea ce vreau.

1 Relații toxice

Și aici nu vorbesc de parteneri ci de toți oamenii din viață mea. Am învățat că nu trebuie să tii cu dintii de o relație, dacă ea îți aduce nefericirea, însă atunci când descoperi puținii oameni care contează și fac parte din cercul tău de oameni dragi, trebuie să fii atentă cu ei și să le aduci fericire, pentru altă fericire la schimb.
Am rămas cu puțini prieteni, dar la care țin cu adevărat și ei țin la mine și chiar dacă nu mai ies atât de des, o fac rar, dar cu inima deschisă, fericită să fiu acolo cu acea persoană.

2. Încercarea de a mulțumi pe toată lumea.

Am realizat că nu pot fi responsabilă de fericirea altora. Poate doar a copilului meu. Îmi doresc că relațiile mele cu cei dragi să țină, însă nu pot să fac pe nimeni să mă iubească cu forța.
Mi-au trebuit ani să învăț să mă iubesc pe mine și să transmit celor de lângă mine să mă iubească așa cum sunt.
Oamenii dragi din viață mea trebuie să mă iubească așa cum sunt și eu la schimb, îi voi iubi necondiționat.

3. Bârfa

Am renunțat la ea, poate nu de tot, dar în maaare parte. El a spus, ea a făcut…. cui naiba îi pasă? Am 41 de ani în curând, deci am trecut în ultima jumătate a vieții, deci chiar nu mai am timp să mă gândesc la cine și ce a spus. N-am timp să-mi dau cu părerea despre viața altor oameni. Hai să vedem filme, să citim cărți, să facem cursuri de dezvoltare personală să fim voluntari în proiecte frumoase, decât să stăm la bârfă.

4. Drama

Am trecut și pe acolo și încă mă mai vizitează din când în când, această doamna Drama, care vrea să ne fure fericirea. Am învățat în acești ani că Drama și Fericirea sunt la un pas de noi. Depinde de fiecare pe care dintre aceste două doamne o invităm la o cafea. Există unii oameni care vor să-și trăiască viață în drama. Și culmea exact acești oameni urlă în gură mare că “urăsc drama”. Le place să se vaite, văd numai lucrurile negative din viață lor și sunt orbi când vine vorba de frumusețe.
Am întâlnit oameni care îi considerau nebuni pe cei care admirau un tablou, copac, o floare, chiar și marea. Ei bine, încerc să stau de parte de acest tip de persoane care nu vor să aleagă Fericirea.

5. Persoane cu energie negativă

Ați spune că e același lucru cu punctul de mai sus, Drama, dar nu are legătură.
Persoanele cu o energie negativă sunt aceia care îți aduc toate argumentele să o iei în jos, să-ți minimalizeze realizările și orice rezultat ai avea, să fie criticat.
Dau lecții de viață, se dau pe ei de exemplu ca să -ți spună că doar dacă ești ca ei, ai reușit în viață. Se mai și vaită, că și la ei viață nu este doar un curcubeu, însă se întâmplă acest lucru, în perfectă lor carieră, viață și familie, căci ei chiar dețin adevărul despre tot.
În acești 40 de ani, am înțeles să stau departe de acești oameni căci nu fac decât să te aducă în gaură neagră a disperării. Prin comparație vei crede că nu ești bun de nimic și vei ajunge nefericit.

6. Standardele de frumusețe

Cred că 3-4 ani am fost pe prima pagină a ziarelor cu același titlu “Ioana Ginghină s-a îngrășat” și de aici o mulțime de alte variante. S-a mai scris că umblu cu metroul, că nu sunt îmbrăcată adecvat, că nu am părul aranjat de fiecare dată…etc
Da, așa este, chiar nu neg. Poate vreau să ajung la un eveniment pentru o prietenă, dar n-am avut timp să ajung la coafor. Mi-am aranjat singură părul, nu e ok? Apoi îmi place să port ce vreau.
Acum la 40 de ani, mama a unei fetițe de 10 ani, mă simt într-o formă teribilă. Nu îmi este rușine să postez poze cu mine în costum de baie și sunt foarte bine în pielea mea.
La 20 de ani, când aveam 47 de kilograme aveam tot felul de complexe și tot timpul vroiam să slăbesc. Acum la 40 de ani, cu 10 kilograme în plus sunt mult mai bine și mă simt confortabil în pielea mea.

Îmi place să fiu eu și îmi iubesc viață de femeie de +40 de ani. Știu cine sunt și am încredere în mine.
Mai am multe de învățat și descoperit în această viață, însă aleg să le fac în stilul meu, cu zâmbetul pe buze și cu Fericirea de mâna.

Write A Comment