Cumva, deși eram un om destul de recunoscător, a trebuit să primesc o lecție destul de dura, că să învăț să mă bucur de lucrurile mărunte.

Poate că nu eram recunoscătoare în profunzime sau poate că era doar un monolog de suprafața, pentru a păcăli Creatorul că știu să fiu bună și să apreciez ce am, așa ca să mă lase în pace să trăiesc în lumea mea perfectă și să nu “mă deranjeze”…

Cumva e clar că am greșit și la formă și la fond, însă e frustrant că încă nu știi ce trebuia să faci ( nu că asta mai contează), pe ce drum să o apuci acum.

Și atunci, în această lume nouă, nesigură, o iei încet, cu pași mărunți și începi să te bucuri de lucrurile mărunte.
Începi să te bucuri că ai dormit fără întrerupere 6 ore, că ai reușit să ieși din casă și să zâmbeșți fără să te prefaci, că Frica, azi, parcă nu ți-a mai dat târcoale și chiar ai râs cu poftă, atunci când Ruxandra și-a scuturat stiloul de cerneală pe cămașa ta albă.

Când stau pe canapeluțamea de pe terasă, într-o zi perfectă de duminică, în care am macat pizza cu Ruxi, copilul perfect, am ascultat muzică și ne-am bucurat de soare, realizez că viață e frumoasă chiar și în cele mai cenușii perioade, trebuie doar să apreciem lucrurile mărunte!

10 Comments

 1. Perioadele cenușii sunt doar perioade! Ele trec! Trec dacă vom Cauta înăuntrul nostru forța de la început… Forța cu care am spus da persoanei iubite, forța îmbrățișărilor, a zâmbetului sincer si din inimă, forța dintr o privire nemincinoasă!
  Iar peste toate, încrederea în El…pe care cândva amândoi o aveam…. Incrdere care unește și menține!
  Cu drag,
  🙂

  • Ioana Ginghina Reply

   Da, păcat însă dacă nu ai cu cine ?

 2. Ioana, iti doresc sa ai putere sa treci peste orice ti se iveste in cale. Sa nu uitam ca noi suntem Co-creatori in aceasta viata.
  Te imbratisez .

 3. Ioana, toți avem o cruce de dus, nu o vede nimeni, ne e pusa-n poartă, dar o simțim doar noi, cat de grea este!
  Vorbesc ,din experienta omului incercat ,de un fost soț care m-a înșelat, care m-a furat, care a făcut plîngeri penale copilului nostru si care….la final a aflat că are cancer ovarian stadiul 4! Te rog, nu te supăra, toate se pun pe suflet si SANATATE! Mai stii ,cand ai terminat de citit o carte? Inchizi cartea si iti vezi mai departe de viață! Nu e usor, dar e posibil si iti face numai bine! Te îmbrățișez cu drag!

 4. Am obervat că moderezi comentariile și le accepți numai pe acelea în care ești lăudată.
  Eu nu am s-o fac, știind bine că nu am pe cine, cu părere de rău.
  Nu te mira că ai ajuns la răscruce, poate, trebuie să lucrezi un pic la caracter. Prin tot ceea ce scrii riști să te faci de rîs.
  Blogginul nu-i de tine. Am observat greșeli pe care nici măcar un copil de clasa a IV-a nu le-ar face.
  Trist!

  • Ioana Ginghina Reply

   Nu draga mea, nu las comentariile care au reclame. In general chiar nu ma critica nimeni, iar daca tu te simti mai bine ca ai scris asta, eu o sa iti las comentariul sa-l vada toata lumea. Sper din tot sufletul sa te ajute.

 5. Ioana, ma rog ca Bunul Dumnezeu sa-ti dea putere sa treci si peste aceasta incercare. Cand iti este mai greu aminteste- ti de Noe. Cate a primit a si pierdut insa nu a incetat sa-L laude. Roaga-te, iubeste si ai rabdare. Doamne ajuta. Te imbrasisez cu drag, Alina

Write A Comment