De cand nu mai mancam carne, am inceput sa caut cat mai multe variante de retete usor de facut, sanatoase si cu peste.
Am facut pasiune pentru aceasta reteta, in postul Craciunului, cand erau zilele cu dezlegare la peste.
Noi, toata familia, adoram preparatele din peste sau somon crud, asa ca aceasta combinatie este una dintre preferatele noastre si am zis sa o impartasesc si cu voi.
Ingredientele sunt:
un avocado bine copt
o bucata de file de somon, super proaspat
ceva verdeata, eu folosesc patrunjel
un mango
zeama de la o lamaie.
o ceapa mica rosie, sau ceapa verde
sare, piper dupa gust
Mod de preparare
Se taie cuburi, toate ingredientele; se stropesc fiecare cu zeama de lamaie; se amesteca si se condimenteaza dupa gust.
Se aseaza intr-un inel si gata.
Noi il servim ca aperitiv, Ruxandra il pune in lipie si il mananca chiar si la micul dejun sau il mai servim cu crakers integrali.
Este super gustos si sanatos si merge chiar si cand sunteti la dieta!
Trebuie sa-l incercati!
Pofta buna!
3 Comments
Somon crud? Asta chiar nu am mancat pana acum. De fapt, in afara de fructe si cateva legume, nu cred ca am mancat vreodata altceva crud. Nici macar ciuperci 😀 Cred ca am sa incerc reteta ta, dar cu somonul putin gatit in cuptor. Chiar sunt curioasa cum se combina mango ala cu restul ingredientelor. A, si avocado sigur nu il pun pe tot pentru ca nu suntem prieteni prea buni. Pofta buna!
Daca il vede focul si nu e crud atunci nu mai este tartar!!!
Somon tartar inseamna gatit crud!!!
Crud este nemaipomenit de gustos, e mai gustos decat gatit la fel ca si carnea de vita.
Se face si din muschi de vita crud si ii zice biftec tartar!!!
Pai, reteta este cu somon crud! 🙂