Ador verile! După luni de zile de rutină strictă, ele reprezintă exact refugiul de care familia mea are nevoie pentru a se relaxa și a se reîncărca, înainte de a intra în ritmul alert al toamnei.
Cu toate acestea, vara, deși este o perioadă idilică și liniștită petrecută alături de adolescenta mea, vine și cu propriile provocări. Având-o tot timpul acasă, fără o structura obișnuită care ne menține „pe calea cea bună”, ne împrăștiem în direcții diferite.
Adolescenții și copiii în general tind să încalce regulile sperând că atmosfera de vacanță a verii se va transfera și asupra regulilor generale ale casei.
Pentru a păstra armonia în viața noastră de familie, am stabilit câteva reguli simple pentru perioada estivală. Scopul acestor reguli este de a diminua haosul și de a amplifica distracția. Acestea nu sunt reguli stricte – până la urmă, este vară – sunt doar câteva linii directoare pe care doresc ca adolescenta mea să le respecte pentru a ne ușura viața .

Iată 12 reguli “de casă “pentru a face vara cu adolescenții tăi mai puțin stresantă (și mai distractivă):
1. Dacă faci mizerie, curăț-o! 

Dacă faci mizerie, ai datoria de a o curăța. Dacă scoți un obiect, pune-l la loc.
Dacă deschizi un sertar, închide-l.

Cu siguranță încerci să impui această regulă în casă, indiferent de anotimp, dar devine și mai esențială în timpul verii, când copiii sunt mai mult timp acasă.

2.Treburile casnice nu au devenit opționale

La voi acasă poate este diferit, dar eu tind să ii dau adolescentei mele un pic de libertate în timpul anului școlar.

Dar când este vară, regulile se schimbă.

Având mai mult timp liber, mă aștept sa fiu ajutată la treburile casei sau măcar la îngrijirea animăluțelor de casă.

3. A dormi până târziu este în regulă… cu moderație

Este vară… și când ești adolescent, nimic nu se compară cu a te relaxa și a dormi până la prânz. Și, OCAZIONAL, este acceptabil!

4.Jocurile video și vizionarea excesivă de filme și seriale sunt în regulă… cu moderație

Înțeleg, le place Roblox și toate celelalte jocuri video preferate. Cui nu-i place să se prăbușească pe canapea și să se relaxeze ore întregi? Dar totul cu moderație.Mai suntem și noi pe aici.

5. Ieși undeva? Trebuie să știu (Oh, și da, voi pune întrebări)

Chiar  dacă este vară și ne relaxăm, nu înseamnă că ar trebui să ne „relaxăm” când vine vorba de a ști unde merg copiii noștri.

Fie vară sau nu, continuă să pui întrebări.
Verificările sunt necesare. Avem nevoie de „verificări” periodice pentru a ști că ești bine. Așa că adolescenta mea TREBUIE să răspundă la telefon.

6. Un loc de muncă cu jumătate de normă

Indiferent dacă au 13 sau 19 ani, sunt suficient de mari pentru a avea un loc de muncă cu jumătate de normă pe parcursul verii.

Sincer, poate nu de anul asta pentru că a fost clasa a 8 – a dar de la anu nu mai merge așa.

7. Fă ceva productiv în fiecare zi

Fie că lucrează câteva ore la locul lor de muncă cu jumătate de normă, fie că lucrează ca stagiar pentru o companie locală, fie că fac voluntariat câteva ore pentru a ajuta o cauză importantă, fie că își organizează dulapul sau petrec o oră studiind pentru examenul de limba, încurajează-ți adolescentul să facă ceva productiv în fiecare zi.

8. Timpul în familie contează

Știu că fiica mea vrea să-și petreacă aproape tot timpul cu prietenii, ieșind și făcându-și amintiri, dar și eu vreau să creez amintiri… cu ea!
9. Se aplica ora de întoarcere acasă, zilnic

Știu că e vară și totul e mai relaxat, dar indiferent de anotimp, adolescenții noștri au nevoie de limite și reguli.

10. Prietenii sunt bineveniți cu condiția…

Copiii mei adoră să-și invite prietenii acasă în timpul verii. Dar avem și reguli.

11. Nu împrumuți sau iei lucrurile altora fără a întreba mai întâi

Nu știu cum e la voi, dar Ruxi ba vrea sa împrumute încărcătorul, ba căștile, ba o rochie, ba o fusta… e ok dar trebuie să întrebe mai întâi.

12. Distracție!

Este vară! Vreau ca copilul meu să se distreze! Nu vreau să își piardă timpul dormind până la ora 1 în fiecare zi sau jucându-se la jocuri video toată ziua.

Deci, dragii mei, astea sunt regulile jocului pentru această vară. Știu, știu, sună ca și cum v-aș lua distracția, dar promit că nu este așa! Aceste reguli sunt doar pentru a ne ajuta să ne bucurăm de vară fără a transforma casa într-un câmp de luptă.
Și nu uitați, vara este despre distracție, aventură și relaxare. Așa că haideți să ne bucurăm de soare, să ne scăldăm, să explorăm și să ne creăm niște amintiri grozave. Iar dacă respectăm aceste reguli pe parcurs… ei bine, asta doar ne va ajuta să ne facem viața mai ușoară. Să avem o vară fantastică!

Write A Comment