Nu stiu daca are legatura cu faptul ca port un nume grecesc, preluat de la sotul meu, Alexandru Papadopol, dar ador bucataria greceasca.

Acum ca suntem si vegetarieni, in vacanta am incercat si alte retete, care nu contineau carne.

Sincer, pana anul acesta nu am mancat niciun preparat grecesc care sa contina vinete, desi, vanata se afla printre legumele mele preferate.

O sa va scriu azi, reteta pentru care am facut o adevarata pasiune si pentru ca avem vinete, rosii si usturoi chiar in gradina noastra de legume, am incercati sa gatesc pentru ai mei, un pranz grecesc cu legume romanesti 😊

Nu pot sa-mi atribui aceasta reteta si va invit sa dati un search pe google, cum am facut si eu, daca credeti ca vreti sa mai scoateti sau sa mai adaugati ceva in plus retetei.

Vinete umplute ca in Grecia

Se iau 3 vinete de marime medie se spala, se taie in jumatate pe lung se stropesc cu ulei de masline si putina sare si se dau la cuptor pentru 30 de minute.
Eu am cuptor electric si le-am lasat la 240 de grade.

In acest timp se prepara un amestec din:
– 4 rosii
– 300 g telemea de capra ( se poate folosi si de oaie sau vaca)
– o capatana de usturoi
– o legatura de patrunjel

Se amesteca toate ingredientele: rosiile se taie bucati mici, branza se sfarama, usturoiul se zdrobeste, patrunjelul se toaca marunt si dupa cele 30 de minute, se adauga si miezul de la vinetele rumenite din cuptor.

Cu tot acest amestec se umplu vinetele, se mai stropesc cu putin ulei de masline si se baga la cuptor inca 20-30 de minute.

Se servesc calde!

Sunt absolut delicioase si usoare.
Pana la aceasta reteta credeam ca nu e ok sa mananci vanata calda, aveam senzatia ca vor fi greu de digerat, insa nu este deloc asa.

Sper sa incercati reteta, acum cand vinetele sunt in plin sezon.

Pofta buna!

1 Comment

Write A Comment