ProTectis® A găzduit primul eveniment de educare şi informare cu privire la beneficiile echilibrului florei bacteriene intestinale  IMG_2417

Ca in organismul nostru sunt miliarde de bacterii cred ca stiti deja, insa nu toate sunt rele.

În timp ce unele pot fi dăunătoare, altele ne sunt benefice, trăind în simbioză cu sistemul nostru digestiv, ajutându-ne, de exemplu, să digerăm hrana si apărându-ne de bacteriile dăunătoare.

Cele mai multe dintre aceste bacterii aparţin familiei Lactobacillus – fiind componente ale florei intestinale normale. Unele dintre aceste bacterii benefice au fost utilizate de secole în produse alimentare cum ar fi iaurt, salam, brânză, varză murată si sos de soia, diverse civilizatii recunoscând posibilele lor beneficii pentru sănătate.

ProTectis®a găzduit, duminică 13 septembrie, în parcul Herăstrău, „Ziua Florei Bacteriene”, Un eveniment interactiv de educare prin creativitate si distractie.

„Ziua Florei Bacteriene” şi-a propus să ofere mai multe informaţii despre microflora intestinală şi rolul acesteia în funcţionarea normală a organismului, într-o manieră prietenoasă şi usor de înţeles, atât pentru cei mici, cât şi pentru adulţi. Folosind o abordare neconventională, ProTectis®i-a invitat pe toţi cei interesaţi de sănătatea lor şi a celor dragi, la o sesiune interactivă de informare.

Astfel ca microflora intestinală s-a transformat intr-un personaj si astfel prin activitati distractive am descoperit rolul ei in viata noastra de zi cu zi.

De la eveniment nu au lipsit nici atelierele de creaţie şi nici jocurile interactive, pentru ca cei mici sa inteleaga diferenta dintre bacteriile bune şi cele rele.

Ca mama ma bucur cand aud de astfel de evenimente dedicate educarii copiilor prin creativitate, pentru ca este singurul mod prin care cei mici pot retine si asimila corect mesajul.

Bineinteles ca in final toţi participanţii la eveniment au plecat acasă cu suveniruri de la ProTectis®, constând în foto-magneţi, tricouri, mascote şi căni personalizate la faţa locului.

Cristian Stanciu Country Manager, Ewopharma AG România ne-a marturisit: „Am lansat această inițiativă de educare şi informare cu adresabilitate largă, tocmai pentru că problematica echilibrului microflorei intestinale ne priveşte pe toţi,încădin prima zi de viaţă. De aceea, părinţii trebuie săînțeleagă care este rolul acesteia în buna dezvoltare a micuţilor si, totodată, să ia măsurile necesare pentru a preîntâmpina dezechilibrele care pot apăreaîn organism, mai ales în condiţiile stresante ale vieţii moderne. În calitatea sa de brand global, ProTectis®îşi asumă astfel de iniţiative, acestea fiind parte firească din misiunea sa de a contribui activ, în fiecare zi, la sănătatea a milioane de oameni.”

Despre ProTectis®   IMG_2515

ProTectis® reprezintă o gamă de suplimente alimentare, care se bazează pe actiunea unei tulpini specifice de bacterii bune denumită Lactobacillus reuteri Protectis, cu eficacitate dovedită clinic.Lactobacillus reuteri Protectis este una dintre foarte putinele tulpini de bacterii bune adaptate să supravietuiască în tractul gastro-intestinal uman, la orice nivel al acestuia. Cele mai multe dintre speciile de lactobacili provin din mediul exterior si sunt, prin urmare, doar rezidenti temporari, proveniţi din alimente.

ProTectis® suplimentează flora intestinală cu bacterii bune contribuind astfel la refacerea si menţinerea echilibrului acesteia, proliferarea microorganismelor dăunătoare fiind combătută eficient.

Cauzele dezechilibrului florei bacteriene intestinale pot fi multiple: un regim alimentar nesănătos, poluanţi din mediul înconjurător, substanţe toxice, stresul şi oboseala cronică, administrarea antibioticelor sau a altor medicamente.Acest dezechilibru poate avea numeroase consecinţe neplăcute, principalele simptome fiind colicile infantile, diareea, constipaţia precum şiscăderea imunităţii organismului.

Eficacitatea şi siguranţa produselor ProTectis® sunt dovedite prin peste 100 de studii clinice. Ȋncepând din anul 1996 au fost administrate peste 1 miliard de doze zilnice, la nivel mondial.

Despre Ewopharma AG

Ewopharma A.G este reprezentată în 17 ţări din Europa Centrală si de Est, având 335 de angajati si atingând o cifră de afaceri în 2014 de 112,5 mil. Euro.

În România, povestea de succes a început în 1992 cu un singur angajat, echipa Ewopharma reunind astăzi 33 de colegi.Formăm o echipă matură, performantă, ne place precizia, corectitudinea si lucrul bine făcut, adăugând în retetă si câteva ingrediente native – energia, efervescenta si pasiunea spiritului latin.

Vom rămâne si în anii ce vin aceeasi echipă solidă oferind comunitătii medicale din România accesul la servicii de calitate elvetiană si produse farmaceutice de top.

Pentru mai multe detalii despre ProTectis® vă rugăm vizitati: http://www.protectis.ro

Pagina de facebook : https://www.facebook.com/ProTectisRomania

Write A Comment