Acum cateva zile, alergam in Parcul Herastrau.

Da, am doua saptamani de cand alerg constant si pana la prima zapada, sper sa o tin tot asa, caci ma simt foarte bine atunci cand alerg.

Dar acum subiectul este altul, caci saptamna trecuta a fost ziua femei si am auzit, tot in timp ce alergam, o gramada de enunturi total gresite, din punctul meu de vedere.

Mi-am adunat o gramada de idei pentru articole pe blog si nu ma las doamnelor pana nu va „bag” in cap, cat de minunate sunteti!

Dar sa incep cu inceputul, primul lucru care m-a super deranjat, a fost ca, alergam eu asa si deodata aud in spate, un cuplu, un el si o ea, care parea ca se certau.

El: Da fii si tu altfel, fii femeie, ca parca te-ai prostit de tot.

Ea: Da ce vrei acum, sa ma reinventez.

El: Sa fii mai pisicoasa, mai atenta, ca te iei dupa prietenele alea ale tale si parca te-ai prostit.

Ea: Da sigur, doar eu sunt de vina.

Se apropie de mine, se face tacere, ma depasesc si nu mai zic nimic.

Eram foarte curioasa sa-i vad, dupa ce ii auzisem in spate.

Imaginatia mea era in forma, un el super misto si o ea mult peste 90-60-90.

Dar nu era deloc asa. Si el si ea, in jur de 40 de ani, la fel inaltime si greutate, ea vopsita frumos, ingrijita deci nimic care sa ma duca cu gandul la ” e, are si el dreptate”

Doamna era mai plinuta, dar si el la fel, deci parea ca se potriveau.

Sigur ca nu o sa mergem mai departe sa-mi dau cu parerea despre cine e vinovat si de ce si cum ar fi daca… caci nu am toate datele problemei si chiar si asa, nu am niciun drept sa fac asta, insa vreau sa plec de la aceasta intamplare si sa crosetam putin pe langa ea.

Suntem femei, dar asta nu implica umilinta in fata sexului puternic, caci meritam sa fim tratate ca niste fiinte delicate, cu atentie, cu respect si cu iubire acolo, unde este cazul.

In cuplu mai suntem si mame, bucatarese, designeri si nu de putine ori managerul familiei.

Poate ca si gresim, caci gresala face parte din viata, dar suntem aici, pe aceasta planeta ca sa invatam din fiecare experienta sa trecem peste ele si sa mergem mai departe.

De aceea, dragi doamne, nu este nevoie sa va reinventati ci doar sa va iubiti asa cum sunteti, sa va respectati si sa constientizati ca viata este frumoasa si plina de surprize.

Nu v-ati nascut aici ca sa fiti pe placul nimanui ci doar pe placul vostru. Este viata voastra, experienta voastra, asa ca aveti incredere in voi.

Intr-o relatie, casnicie sunt doi asa ca atunci cand ceva nu merge vina se imparte in mod egal la doi.

Trebuie sa va iubiti sotul asa cum este el, dar la fel, trebuie sa primiti iubire neconditionata.

Sigur ca sunt tot felul de lucruri care pot fi imbunatatite, insa acestea trebuie sa vina intr-un mod placut, sugerate cu iubire si afectiune si fara pic de umilinta si superioritate.

Cam asta a fost mesajul de azi!

Faceti din fiecare clipa o sarbatoare! Viata este atat de frumoasa!

Write A Comment