Desi vad o multime de oameni care scriu sau promoveaza doar lucrurile urate şi negative care se intampla la noi in tara, ei bine vreau sa va spun ca se intampla cel putin la fel de multe lucruri frumoase.

Dar din pacate acelea nu se mediatizeaza şi de aceea mi-am propus sa va scriu eu de acum despre minuni şi oamenii minunati pe care eu ii intalnesc zi de zi.

image

Azi ma voi opri la Fundatia Salvati Copiii, care pe 8 Iunie, la mai puțin de o lună de la Semi-maratonul București, a donat miercuri Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sârbu” (Maternitatea Giulești) din Capitală un incubator de transport performant, în valoare de 10.000 de euro.

Acesta este destinat îngrijirii copiilor născuți prematur și a fost achiziționat din donațiile strânse de vedetele și alergătorii care au participat la competiție în echipa Salvați Copiii România.

Ma bucur ca am putut şi eu sa fiu un voluntar care a ajutat la acest proiect.

Am fost acolo pe 8 Iunie şi vazandu-i pe micutii nascuti prematur, unii intre 500 g şi 700 g, I’m-am dat seama cat de importanta este aceasta zi pentru ei şi pentru copiii care vor veni.

Anual, la Maternitatea Giulești au loc aproape 3.600 de nașteri și sunt îngrijiți peste 400 de nou-născuți prematur, aceasta fiind una dintre cele șapte unități medicale de nivel III din Capitală. În 2014, Salvați Copiii a mai oferit secției de neonatologie un incubator de terapie intensivă, în valoare de 16.400 de euro.

Asa ca multumesc celor care m-au sustinut şi au sustinut aceasta campanie. Impreuna am facut o schimbare in Romania şi numai impreuna vom reusi sa schimbam in bine aceasta tara.

Iata inca o poveste cu oameni minunati cu Happy End, dar care continua.

La fiecare cinci ore, în România moare un copil mai mic de un an. Ţara noastră se menţine pe primul loc în Uniunea Europeană privind mortalitatea infantilă, cu o rată de 8,8 la 1000 de nou-născuţi vii, în 2014. Aceşti copii ar putea trăi dacă maternităţile ar avea suficiente echipamente medicale performante. Prin proiectul Fiecare Copil Contează, organizaţia Salvaţi Copiii a reuşit până în prezent să doteze 58 de maternităţi cu incubatoare, mese de resuscitare şi aparate de ventilaţie.

Programul de reducere a mortalității infantile derulat de Salvați Copiii poate fi sprijinit printr-o donație lunară în valoare de 2 euro, trimițând un SMS cu textul „SALVEZ” la 8844.

În numele copiilor și părinților acestor copii , mulțumim încă o dată pentru ajutor și generozitate!

Poze de la eveniment gasiti aici: https://www.facebook.com/SalvatiCopiiiRomania/photos/?tab=album&album_id=1116787188344757

Write A Comment