Acum un am am primit invitatia de a ma alatura proiectului international Brave Kids, impreuna cu 6 copii de la scoala de actorie MiniArtShow by Ioana Ginghina.

image

 

Acest proiect se desfasoara in fiecare an, in vacanta de vara a copiilor, este dedicat copiilor din mediile devaforizate și are ca scop promovarea schimburilor culturale, înțelegerea diversității culturale, dar și dialogurile interculturale.

Curajoșii artiști alesi de mine, sa ma insoteasca in aceasta aventura sunt de la Fundația Principesa Margareta a României şi au vârste cuprinse între 11 și 13 ani (Alexandra, Ana, Dacian, Daniela și Valentina).

Echipa de artiști a fost completată de Ruxandra, fiica mea care este şi mezina Festivalului Brave Kids.

Timp de o lună copiii vor participa la diverse worksopuri.

De la ateliere de dans, muzică, actorie, circ, teatru de păpuși până la seminarii dedicate dezvoltării personalității prin artă, micuții se vor implica activ și vor crea un spectacol international.

Bineinteles ca in acest spectacol, echipa MiniArtShow promovează tradițiile autohtone.image

Frumoasele costume tradiționale ale micilor actori au fost special create pentru acest festival de designerul Izabela Mandoiu.

Ma bucur ca Romania, va participa la acest proiect de schimburi interculturale alături de alte grupuri artistice de copii din Polonia, Slovacia, Georgia,Israel, Indonesia, Estonia, Spania, India, Uganda, Moldova, Cipru, Italia, Brazilia, Iran, Irak, Macedonia, Nepal.

Festivalul Brave Kids face parte din proiectele organizate în Wroclaw, Capitală Culturală Europeană în 2016.

Dupa prima saptamana suntem obositi insa fericiti.

Copiii au parte de un program intens de workshopuri şi activitati culturale.

Cel mai intersant este proiectul ” Kids Teaching Kids „, in care copiii predau altor copii din alte tari, astfel ca fiecare echipa va pleca de aici cu multe amintiri frumoase dar si cu un bagaj de activitati internationale.

Este minunat cum acesti copii care nu vorbesc aceeasi limba şi vin din lumi diferite, comunica şi se joaca impreuna.

Ruxandra este fericita, şi-a facut o gramada de noi prieteni şi desi engleza ei nu este foarte buna, a invatat sa comunice dincolo de cuvinte şi se descurca foarte bine.

Pentru mine inseamna foarte mult aceasta experienta şi dupa prima saptamana pot spune ca am invatat o gramada de lucruri noi.

Am invatat jocuri noi, pentru orele de actorie, pentru ateliere si am participat si la diferite seminarii despre comunicare si public speaking.

Urmeaza o perioada mult mai grea de saptamana viitoare, caci ne apropiem de spectacolul final, unde 260 de copii vor juca.

Revin cu vesti depre experienta noastra aici in Polonia, saptamana viitoare.

Poze si filmulete puteti vedea pe pagina de facebook: https://www.facebook.com

Write A Comment