Nu stiu daca e la moda sau pur si simplu am inceput sa simt nevoia de „traditionalism”, insa de curand am multe idei care au legatura cu aceasta latura de folclor romanesc.

La MiniArtShow by Ioana Ginghina am inceput un proiect de promovare a personajelor din basmele romanesti si astfel am intrat in contact cu tot ceea ce inseamna traditiile noastre.

Am descoperit o „moda” atat de frumoasa si pretioasa care nu se compara cu nimic.11707500_801392429976660_5756333573776932659_n

Tot asa prin cautarile mele am dat peste o poveste frumoasa a unei fete tinere si talentate pe nume Izabela Mandoiu, poveste care o puteti citi si voi aici : http://www.businesswoman.ro/ro/index.php?p=articol&a=7906

„Poveştile tradiţionale accentuează nevoia unei femei de a-şi găsi prinţul şi împlinirea în sânul familiei sale. Poveştile moderne sunt despre femei eroine, care îndrăznesc să fie independente şi chiar să pună bazele unui business.”

Auzind aceste cuvinte, am zis sa fac si eu o vizita Izabelei, pentru a-mi achizitiona o rochita potrivita pentru un nou eveniment Pandora, lansarea colectiei de toamna -iarna 2015-2016.

Ce am gasit acolo nu va spun, caci puteti vedea cu ochii vostri creatiile ei pe facebook.

Izabela Măndoiu creează pentru a ajuta prinţesele contemporane să se prezinte într-o manieră pozitivă, să adopte un stil care să evidenţieze feminitatea şi să le ofere încredere.

Elementele etnice reprezintă bagheta sa magică prin care conferă fiecărei ţinute valoare şi identitate naţională.

Conceptul Izabela Măndoiu include în prezent două linii de ţinute. Linia „Unique” reprezintă individualizare prin accente pe elemente de vestimentaţie tradiţională românească, ce sporesc dorinţa de a fi specială, iar linia „Ready-to-wear” simbolizează incluziune, acceptare socială, bun-gust, lejeritate.

Eu mi-am ales o rochita neagra cu un element etnic discret, dar care da o autenticitate aparte si pe care am fost foarte mandra sa o port la acest eveniment.

Modelul , dar si materialul au fost perfect alese pentru o seara de vara, in care ploaia se imbina cu o zapusala teribila. Din acest motiv cred ca o alta alegere nu ar fi fost deloc comoda.

Ma bucur sa descopar astfel designeri tineri si talentati, „la noi acasa ” si sa port cu mandrie tinutele lor.

Mai multe despre Izabela Mandoiu gasiti aici:

Contact:

http://izabelamandoiu.com/

facebook.com/izabelamandoiu

Write A Comment