-o noua premiera de la TNB I.L.Cargiale
Desi sunt actrita, m-am dat seama ca in ultimii ani nu am mai fost la spectacole de teatru, decat unde joaca colegii, prietenii si sotul meu, ceea ce nu e ok, caci sunt sigura ca se fac o gramada de spectacole bune si in alte teatre, pe care nu ma duc sa le vad.
Anul acesta m-am zis ca trebuie sa fiu mai atenta cu acest aspect al vietii mele, asa ca am inceput cu spectacolul de la TNB, in regia lui Bobi Pricop, „O întâmplare ciudata cu un caine la miezul noptii”.
De cand s-a renovat TNB- ul nu am fost la niciun spectacol, asa ca am descoperit un nou spatiu, care arata extrem de bine, civilizat, cu locuri de parcare, asa ca mai mare dragul sa mergi pe o vreme ca asta la teatru.
Piesa are la bază adaptarea semnată de dramaturgul britanic Simon Stephens, după best-sellerul lui Mark Haddon, roman vândut în peste 6 milioane de exemplare în întreaga lume şi distins cu 17 premii literare prestigioase.Premiera mondială a spectacolului a avut loc la Teatrul Naţional din Londra, în 2012, iar acum se joacă pe Broadway cu mare succes de public şi critică.
Spectacolul este un show performativ, în care lumea-decor construită de Adrian Damian, din oglinzi, distanţe şi percepţii, se compune şi se descompune pentru a ne aduce faţă în faţă cu noi şi certitudinile noastre fragile.
Montarea multimedia, cu videoproiecţii care redefinesc spaţialitatea şi muzica lumii în mişcare, este o călătorie senzorială provocatoare pe muchia normalităţii, între jocurile de cuvinte şi nevoia de limpezime. Iar emoţia e principalul efect special.
Pot spune ca mi-a facut placere sa descopar un tanar talentat despre care nu stiam pana acum si care dupa parerea mea a jucat foarte bine acest rol.
Este vorba de Ciprian Nicula, interpretul personajului Christopher, un baiat, care nu visează ci calculează, analizează, cântăreşte, măsoară, observă şi percepe viaţa prin filtrele nepoetizate ale logicii. Este un adolescent special, de 15 ani, cu sindrom Asperger, care se defineşte drept un „matematician cu oareşce dificultăţi comportamentale”. Un Sherlock Holmes copil, care ştie sigur că uciderea câinelui Wellington cu o furcă este misterul pe care doar micile lui celule cenuşii îl pot dezlega.Aşa începe aventura băiatului ce nu poate minţi, printre artificiile de comunicare folosite de adulţii din jurul său, printre prejudecăţi şi minciuni-metaforă.
Pe parcursul ei descoperă nu doar ce s-a întâmplat cu Wellington, ci şi prin ce întâmplări ciudate au trecut la miezul vieţii părinţii săi, vecinii săi, precum şi alte victime ale rănilor trecutului.
Din distributie mai fac parte : Emilian Oprea , Ana Ciontea, Rodica Ionescu si Carmen Ungurean, iar costume: Liliana Cenean si muzica: Alexei Turcan.
Am vazut ca in luna februarie sunt deja programate 3 reprezentatii asa ca nu ezitati sa va procurati din timp biletele.
AICI gasiti mai multe detalii despre spectacol .
Vizionare placuta 🙂