Iata ca au trecut deja doua saptamani de cand ne-am intors din vacanta si

cu nostalgie ma gandesc la ea.

Am fost la Targoviste la parintii lui Alexandru, apoi la Sibiu la parintii mei si in final, dupa Revelion, am fugit pentru o saptamana la Viena.

Desi am mai fost in aceasta frumoasa capitala a Europei, in aceasta formula, ne-am dorit mult sa o ducem pe Ruxandra acum, la varsta de 6 ani, o varsta la care poate intelege si retine informatii, dar si pentru a vedea o tara in care se vorbeste limba germana.DSC00095

De la 3 ani, Ruxandra invata germana si de aceea era important sa vizitam o tara in care se vorbeste aceasta limba.

Am vizitat astfel Schonbrunn Palace, un palat extrem de elegant, care ii fascineaza si pe cei mari dar si pe copii.

Ruxi a fost incantata de aceasta vizita si spre uimirea noastra a avut rabdare sa asculte audio ghidul de la cap la coada.

Apoi am vizitat gradina zoologica de la Schonbrunn, in care ne-am bucurat sa vedem pentru prima data hipopotamul, rinocerul, ursul panda, ursul polar, pinguini, tapirul si tot felul de animale care si pentru noi a fost o reala placere sa le vedem.

Nu am sarit peste serele frumoase, exotice, pline de flori colorate, de la palat.

Fascinata de Imparateasa Sisi, Ruxandra si-a dorit foarte mult sa viziteze si resedinta de iarna a familiei regale, asa ca am vizitat Palatul Hofburg.

Am vazut camerele frumoasei Sisi, o colectie impresionanta de portelanuri si tacamuri din aur si argint, dar si tablouri si picturi de pe vremea Mariei Terezia, Imparateasa a Sfantului Imperiu Roman.

Nu am ratat nici Cripta Capucinilor, nici Catedrala Sfantul Stefan si nu in ultimul rand, Muzeul copiilor din Viena.

Nu puteam rata o vizita la Muzeul copiilor, in primul rand pentru Ruxandra, insa nici eu nu pot spune ca nu imi doream sa vad ce face „concurenta” vieneza pentru MiniArtShow by Ioana Ginghina

Astfel ca am trecut, toata familia prin ateliere creative inedite, despre istoria tiparului.

Am scris la masina de scris, am tiparit un ziar, am facut stampile, am invatat sa folosim telegraful.

Acum s-a terminat vacanta de iarna si suntem gata pentru noi provocari profesionale.

Fiecare dintre noi repetam de zor pentru viitoarele premiere, iar Ruxandra se „lupta” cu scoala, caci nu e usor sa fii scolar.

Va pup si spor mult in acest an 2015!

Write A Comment