Pana acum nu am mai fost la vreun festival international de film, decat cel organizat la noi, la Cluj, Festivalul International de Film Transilvania, TIFF.

Mai fusesem acum ceva ani buni cu teatrul in turneu la diferite festivaluri de teatru pentru copii, insa experienta prezentei la un festival de film este diferita.

Nu stiu daca ati fost la TIFF, un festival pe care eu va spun sincer il iubesc si il recomand.

Indiferent de varsta, te vei simti ca in studentie.

Pe langa faptul ca poti viziona filme bune, de autor, toata ziua, sunt tot felul de party-uri cu muzica buna si oameni de calitate.

Astfel ca intr-o atmosfera frumoasa cunosti oameni, socializezi, dansezi si astfel ai parte de o distractie de cea mai buna calitate.IMG_7006

Festivalul de Film de la Sarajevo insa are o vechime de 21 de ani, cu o istorie complicata si impresionanta, prima editie fiind organizata cand inca razboiul nu se terminase si astfel totul are o incarcatura emotionala mult mai mare.

Noi, echipa filmului „Acasa la tata” am ajuns in a sasea zi de festival, deci la sfarsit, insa am avut parte de filme bune, lungmetraje si scurtmetraje din Europa plus ca am fost si alaturi de cei 5 „vinovati” de filmul „Back home” (Andrei Cohn, Alexandru Papadopol, Ioana Flora, Andi Vasluianu si Andrei Iancu).

Tocmai de aceea experienta a fost traita la maxim, cu mari emotii, caci mi-as fi dorit poate sa-i vad pe ai nostri urcati pe scena castigatorilor.

Am fost fericita sa intalnim acolo multi romani din aceeasi breasla si astfel ca in fiecare seara ne-am adunat in jurul unei mese mari la care am putut discuta despre arta, film, actori, vedete.

Da, si vedete, caci chiar in hotel cu noi, l-am avut alaturi pe „colegul” nostru de peste ocean, Benicio del Toro, pe care am avut onoare sa-l intalnesc prin hotel.

N-am avut curajul sa-l rog sa faca o poza cu mine, pentru ca era permanent inconjurat de garzi de corp destul de impunatoare, asa ca m-am multumit doar sa-i fac niste poze pe covorul rosu si sa respir acelasi aer, in sala de cinematograf, la vizionarea filmului.IMG_7055

Aici gasiti mai multe despre romanii care au fost cu proiecte in competitie si va recomand sa mergeti sa vedeti aceste produse romanesti de calitate care merita sa treaca si proba publicului din Romania.

Tot aici gasiti si lista celor care au castigat competitia si chiar avem si de ce sa fim mandri.

http://www.sff.ba/en

Filmul in care joaca sotul meu, „Acasa la tata” a fost foarte bine primit de public, in sala s-a ras, s-a aplaudat mult la final si speram sa avem acelasi succes si in Romania, din 6 Noiembrie cand va avea premiera oficiala aici, la noi.

O sa va mai scriu eu exact, atunci mai aproape ca sa va reamintesc sa mergeti sa-l vedeti.

Pana atunci insa puteti vizita pagina de facebook pentru mai multe detalii, poze si noutati legate de acest film.

Despre Sarajevo, voi reveni cu o postare in care sa-l descriu doar ca obiectiv turistic, caci merita din plin sa fie vizitat.

Va pup si sa ne auzim cu bine!

Acasa la tata/Back home

https://www.facebook.com/acasalatata?ref=ts&fref=ts

Write A Comment